Amandelen goed tegen diabetes en hartziekten

Wie regelmatig verse amandelen eet, heeft minder kans op diabetes type 2 en hartziekten. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek dat is gepubliceerd in de Journal of the American College of Nutrition.

Mensen met diabetes maken geen of minder insuline aan dat nodig is om glucose (bloedsuiker) uit het bloed te halen. Die glucose wordt vervolgens in de lichaamscellen omgezet in energie. Wanneer er langdurig te veel glucose en vet in het bloed achterblijft, kan dat op termijn schade veroorzaken aan organen, weefsels en zenuwen.

Wetenschappers van de University of Medicine and Dentistry in New Jersey ontdekten dat amandelen de insulinegevoeligheid verhogen en het slechte LDL-cholesterol helpen verlagen. Zij deden het onderzoek bij 65-plussers met pre-diabetes. Bij hen zijn de glucosespiegels wel verhoogd, maar nog niet zo hoog dat er van diabetes wordt gesproken.

De groep die een voeding met veel amandelen at, hadden een hogere
‘Het is veelbelovend voor mensen met risicofactoren voor chronische ziekten, zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten, dat zij met een kleine aanpassing van hun voedingspatroon hun risico kunnen verkleinen’, aldus onderzoekster Michelle Wien.

Bron: Daily Mail

Lees ook:Minder kans op diabetes met kleine borsten
Lees ook:Jaarlijks sterven 3 miljoen mensen door te veel suiker in hun bloed
Lees ook:Paar glazen drank weert suikerziekte
Lees ook:‘Grapefruit net zo effectief als medicijn tegen diabetes’
Lees ook:Speciale flesvoeding kan mogelijk diabetes voorkomen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>