‘Grapefruit net zo effectief als medicijn tegen diabetes’

Grapefruit is rijk aan antioxidanten. Eén van die oxidanten is naringenin, dat verantwoordelijk is voor de bittere smaak van de vrucht. Volgens Amerikaanse en Israëlische wetenschappers is dat stofje even effectief als 2 geneesmiddelen voor de behandeling van type 2 diabetespatiënten.

Diabetes of suikerziekte is een chronische stofwisselingsziekte waarbij het bloedsuikergehalte veel te hoog is. Bij diabetes is het lichaam niet meer in staat om zelfstandig suikers – oftewel glucose – uit de voeding te verwerken.

Glucose is noodzakelijk om het lichaam de energie te te geven die het nodig heeft om te kunnen functioneren. Dat het lichaam de glucose niet kan verwerken komt door een tekort aan insuline of dat het lichaam niet meer goed reageert op insuline.

Naringenin helpt om het lichaam van de gevoeligheid voor insuline te verhogen. Ook zou het helpen om een gezond gewicht te behouden, wat erg belangrijk is voor mensen met diabetes. Gewichtstoename zorgt voor een verhoogd risisco op gezondheidsproblemen en vermindert de effectiviteit van insuline.

De wetenschappers ontdekten dat naringenin er voor zorgt dat de lever vet verbrandt in plaats van het op te slaan. Hoewel onderzoeker Yaakov Nahmias van de Universiteit van Jeruzalem benadrukt dat er meer onderzoek nodig is, lijkt het erop dat Naringenin de werking nabootst van fenofibraat en rosiglitazon, 2 geneesmiddelen die worden gebruikt om type-2 diabetes onder controle te houden.

Bron: gezondheidsnet.be

Lees ook:Niet meer dik worden door insuline?
Lees ook:Amandelen goed tegen diabetes en hartziekten
Lees ook:‘Alzheimer is vorm van diabetes’
Lees ook:Verhoogd risico op diabetes door ‘meeroken’
Lees ook:Paar glazen drank weert suikerziekte

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “‘Grapefruit net zo effectief als medicijn tegen diabetes’

  1. fotoflex

    Ik geloof niet dat Naringenin iets nabootst.
    Wetenschappers doen dat wel.
    Ik denk dat u de boel omdraait.

      /   Reply  / 
    1. CARAEL I

      Ik geloof er wel degelijk in, door ondervinding.
      Had een nier die aan het verschrompelen is…kantje boordje.
      Op aanraden drink ik dagelijks 2 glazen ROOS (geen wit en geen gemengd) pompelmoessap van Granini.
      De verbetering is zo spectaculair dat de huisdokter me aanraadde verder te doen, wat ik met plezier en smaak ook doe.

        /   Reply  / 
  2. Drs. D.M. Keesenberg

    Eens met fotoflex en Carael. Ik geloof wel degelijk dat de stof een sterke werking heeft, maar de conclusie is inderdaad bijzonder vreemd gesteld. Het lijkt alsof de stof Naringenin iets synthetisch is en de door de farmacie gemaakte medicijnen de natuur betreft. Dit is overduidelijk de omgekeerde wereld!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>