Kennis Nederlander over hart- en vaatziekten verbeterd


De campagne ‘We hebben je hart nodig’, die in september startte, heeft het kennisniveau van Nederlanders over hart- en vaatziekten bij vrouwen verbeterd. Dankzij de campagne weten nu twee keer zoveel Nederlanders dat hart- en vaatziekten doodsoorzaak nr. 1 zijn bij vrouwen.

En dat was nou net het doel van de campagne. Veel mensen weten helemaal niet dat er in Nederland meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten overlijden.

De Nederlandse Hartstichting liet TNS-NIPO voor en na de eerste fase van de campagne onderzoeken hoeveel Nederlanders dit weten. Voor de

Voor de start van de campagne dacht slechts 24% van de ondervraagden dat hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer 1 zijn bij vrouwen. Maar liefst 70% van de Nederlanders dacht dat kanker de grootste doodsoorzaak bij vrouwen is.

Na de 1e fase van de campagne heeft een grote verschuiving plaatsgevonden in het kennisniveau van hart- en vaatziekten. Want maar liefst 49% van de Nederlanders weet nu dat deze ziekten doodsoorzaak nummer 1 zijn bij vrouwen, een verdubbeling dus. Nog maar 48% dacht dat kanker de grootste doodsoorzaak bij vrouwen is.

Uit onderzoek blijkt ook dat meer dan de helft van de ondervraagden in september iets gehoord, gezien of gelezen heeft over de campagne en het onderwerp vrouwen en hart- en vaatziekten.

Bron: Hartstichting

Lees ook:Vrouwen waarderen ‘Dress Red Day’
Lees ook:Meer aandacht voor hart en vaatziekten bij vrouwen
Lees ook:Meer aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen
Lees ook:Kanker bij mannen doodsoorzaak nummer 1
Lees ook:Kanker doodsoorzaak nummer 1 bij mannen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kennis Nederlander over hart- en vaatziekten verbeterd

  1. Pingback: ‘Met gezond leven 15 jaar langer leven’ | INFOPLAZA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>