Hartklepoperatie toch in 11 ziekenhuizen

Zes ziekenhuizen krijgen toch een vergunning voor het uitvoeren van een nieuwe techniek voor het vervangen van hartkleppen via onder andere de lies. Dat heeft minister Schippers van Volksgezondheid de ziekenhuizen laten weten.

Eerder had haar voorganger, minister Klink, hun vergunning ingetrokken omdat de ziekenhuizen niet zouden voldoen aan alle kwaliteitseisen en niet genoeg ervaring met de techniek hadden. Daarop tekenden de ziekenhuizen bezwaar aan.

De VWS-commissie bezwaarschriften heeft geoordeeld dat onder andere het advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg over de vergunningverlening gebrekkig tot stand is gekomen.

Daarom heeft Schippers nu besloten om de 6 ziekenhuizen – naast de 5 die al een vergunning hadden – toch toe te staan de specialistische ingreep uit te voeren.

Het gaat om de UMC’s in Groningen, Nijmegen en Utrecht, het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, MC Leeuwarden en het Erasmus MC in Rotterdam.

Schippers gaat ervan uit dat de 11 ziekenhuizen samen zo’n 550 van deze operaties per jaar zullen uitvoeren.

Bron: UMCG

Lees ook:Minister zet in op meer orgaandonatie in ziekenhuizen
Lees ook:36 ziekenhuizen halen operatienorm niet
Lees ook:Kinderhartcentrum Utrecht mag toch open blijven
Lees ook:Ziekenhuizen kijken bij elkaar in de keuken
Lees ook:Veel Nederlanders willen een ‘bodyscan’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>