Vet op de buik niet slechter dan op de heup

Ik moet toegeven: voedings-wetenschappers spreken elkaar zo vaak tegen dat je op gegeven moment niet meer weet wat er nu wel of niet gezond is. Neem nou vet. Lange tijd werd geroepen dat buikvet ongezonder zou zijn dan het vet dat zich op de heupen ophoopt. Je raadt het al: onderzoekers komen daar nu op terug.

Uit een grootschalig onderzoek waarbij de resultaten van 58 studies met informatie over meer 200.000 mensen geanalyseerd werden, zou nu blijken dat het niet zo veel uitmaakt waar op het lichaam vet zich bevindt. Zwaarlijvige mensen lopen hoe dan ook een hoger risico op hart- en vaatziekten.

Appel- (vet op de buik) of peer-figuur (vet op de billen en heupen) maakt dus niet zo veel uit, meldt het Belgische tijdschrift Bodytalk.

‘Het is de combinatie met hoge bloeddruk, diabetes of te veel cholesterol die slecht is. Wel is het zo dat overgewicht op termijn leidt tot bloeddruk-, suiker- en/of cholesterolproblemen, wat maakt dat mensen toch altijd die weegschaal in het oog moeten houden’, aldus het magazine.

Bron: hln.be

Lees ook:Vet op de billen helemaal niet zo slecht!
Lees ook:Vet keert na liposuctie binnen 1 jaar weer terug
Lees ook:‘Verplaatsing vet van heup naar buik is schadelijk’
Lees ook:Dikke kont is gezond
Lees ook:Vrouwenbladen maken modellen dikker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>