Vrouwenbladen maken modellen dikker


Hè, hè, de vrouwenbladen beginnen het eindelijk te begrijpen. Wij vrouwen zien graag slanke vrouwen in de bladen, maar dan wél vrouwen met een figuur. Dus met heupen, billen en borsten! Hulde aan de bladen dus die de graatmagere modellen beu zijn en er wat extra vet bij fotoshoppen!

Volgens de Belgische krant De Standaard zouden bladen als Vogue, Flair en Elle graag wat realistischere vrouwen afbeelden.

Verschillende hoofdredacteuren, waaronder Alexandra Schulman van de Britse Vogue, hebben een brief geschreven naar grote modeontwerpers, waaronder Karl Lagerfeld, Donatella Versace en Stella McCartney.

Dat zijn namelijk de grootste boosdoeners, want die sturen veel te kleine kleding toe, waardoor bladen worden gedwongen om modellen met maatje zero te boeken.

Andere tijdschriften hebben laten weten erg blij te zijn met het initiatief van Vogue. Kunnen ze eindelijk stoppen met het fotoshoppen van hun modellen om ze er wat gezonder uit te laten zien.

Lees ook:Modellen dikker gemaakt door photoshop
Lees ook:Volslanke modellen op Londense catwalk
Lees ook:Dikke modellen of dunne modellen?
Lees ook:Melk is kennelijk niet goed voor elk…
Lees ook:‘Mollige modellen helpen overgewicht in de hand’

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Vrouwenbladen maken modellen dikker

  1. rob

    Logisch, die modewereld is een homo bolwerk, en die mannen willen die vrouwen graatmager, zodat ze gewoon op mooie “jongetjes” gaan lijken…
    Hard, politiek incorrect, maar wel de waarheid!

      /   Reply  / 
    1. Rutten

      Helemaal mee eens. Zo denk ik er ook altijd over. Het zijn toch in het meerendeel homoseksueel geaarde mannen, in de mode business. Zij weten niet wat er lekker is aan een vrouw. Maar een klein onschuldig jongetje… Daar zijn het natuurlijk experts in…

        /   Reply  / 
  2. John

    meest stupide reactie ever… homo designers die dunne tienermeiden inhuren om ze op jongens te laten lijken en dan nog beweren dat het ‘DE waarheid’ is.

    Er is al veel gezegd over bovenstaand onderwerp… pro’s en contra’s weet iedereen wel.
    Feit is wel dat er een groot verschil is tussen glamour en fashion, vooral bij high fashion moet het model niet afleiden van de totale ‘picture’ door middel van mooie rondingen of gewoon een supersexy uiterlijk. Dat soort modellen zijn dan weer nodig voor reguliere campagnes a la C&A, H&M of Victoria’s Secret.

      /   Reply  / 
    1. truus

      koekenbakker!

        /   Reply  / 
      1. john

        muts!

          /   Reply  / 
  3. Nick

    Plus “size” is tegewoordig al maatje 36 …. absurd. En volle vrouwen moet je niet photoshoppen die huur je in. Je kan al snel genoeg aan het gezicht van een model zien of het geshopt is of niet met het lichaam wat erbij zit.

    Maar al met al een zeer positieve ontwikkeling dat we nu eens vrouwen gaan laten zien zoals het gros van de vrouwen is. Niet het skinny type dat het liefst zonder borsten en achterste de wereld in moet , maar gewoon met proporties op de goede plek. Gewoon mooie gezonde vrouwen.

      /   Reply  / 
  4. bobbieee

    jakkes, nouja grotere borsten en wat billen zijn altijd welkom, maar vrouwen met een buikje zijn echt afschuwelijk. en dikke armen en enkels, jakkes

      /   Reply  / 
  5. bobbieee

    ten 2e, vroeger waren bleke vrouwen populair ivm de adel, in afrika zijn dikke vrouwen populair omdat ze vruchtbaarder zouden zijn, en hier moeten mollige vrouwen ineens “in” zijn omdat er zo veel dikke vrouwen zijn? das onzin natuurlijk. alle mannen vinden slank mooi, alle vrouwen vinden slank mooi designers ontwerpers reclame bureau’s, iedereen weet dat. dus die mollige vrouwen campagne slaat uiteindelijk toch niet aan.

      /   Reply  / 
    1. Tommie

      Wat een onzin. De meeste mannen vinden iets ronder juist lekker. Ik heb zelf een graadmagere vrouw (zonder dat die daar iets voor doet), maar van mij hadden daar best een paar kilo’s extra aangemogen.
      Die vrouwen uit de bladen vind ik doodeng. De meeste zijn super ongezond.
      Sommige vrouwen, zoals mijn vrouw, zijn heel mager van nature, maar de meeste graten pakhuizen zijn echt ziek. Slank is lekker, maar als er geen borsten aan zitten en je kunt de ribben tellen, dan is het niet gezond en ook zeker niet mooi.

        /   Reply  / 
    2. residentje/

      Zoooooo, is dat zo? Dat zien mensen met een ander cultuur en achtergrond heel anders. Daarbij wel eens naar schilderijen van Rubens gekeken? Ik wil ook niet de hele dag tegen een skelet aankijken laat staan me bezeren in bed. Enne jij hebt zeker geen 5 a 10 kilo overgewicht van de biertjes en chips?

        /   Reply  / 
      1. Sanne

        De meeste mensen vergeten dat modellen voor fashionshoots en catwalk niet worden ingehuurd om “lekker” of “sexy” gevonden te worden. En sinds wanneer zijn superslanke meiden zonder (grote) borsten ineens geen vrouwen meer?!! Ga naar een gemiddeld strand of zwembad om te zien hoe ‘gezond’ de gemiddelde vrouw er tegenwoordig uitziet…standaard +10 kg overgewicht drildrildril

          /   Reply  / 
        1. Chris

          Dril dril dril? Er is niks mis met een randje vet. Vraag het aan de beste kok en hij zal het beamen.
          Het gaat er om dat de vrouw in kwestie lekker in haar vel zit. Niet iedereen hoeft het figuur van een 16 jarige te behouden hoor. Dat is alleen maar voer voor Pedo’s. Of mag dat tegenwoordig weer?
          Zie liever een volle gezellige vrouw dan zo’n graatmager sjagrijn die iedere seconde van de dag met haar lijn bezig is.
          En als de modellen niet rond mogen zijn omdat de vormen anders te veel afleiden, dan tonen die sukkels hun kleding toch gewoon lekker op een kledinghanger? Magerder kan het niet zou ik zeggen.
          Losers.

            /   Reply  / 
  6. Pingback: De populairste berichten van Gezondheid.blog | INFOPLAZA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>