Modellen dikker gemaakt door photoshop

Photoshoppen is eerder regel dan uitzondering in de bladenwereld. Een rimpeltje vervagen, een stralendere huid en wat vetrolletjes wegpoetsen. Het kan allemaal. Jarenlang was photoshoppen dé methode om modellen net wat slanker te maken dan ze al waren. Maar tijden zijn veranderd. Fotomodellen krijgen er nu steeds vaker een paar kilootjes bij!

Het Britse magazine Healthy maakte vorige week bekend dat het een graatmager covermodel ronder en gezonder had gemaakt met behulp van photoshop. Dat leverden ze een hoop kritiek op, maat volgens veel andere modebladen is het gewoonweg steeds vaker nodig om de graatmagere modellen er wat gezonder uit te laten zien.

Hoofredacteur Alexandra Shulman van de Britse Vogue. ‘Onlangs nog vroeg ik aan een fotograaf het niet te hard te laten opvallen dat het model zo dun was.’ Ook de creatief directeur van het magazine zegt dat hij de laatste 10 jaar steeds vaker de meisjes wat dikker moet maken in plaats van slanker.

Volgens de eigenaar van een Brits kledingmerk is het tegenwoordig bijna onmogelijk om modellen te vinden waar de huidige moeders van dertig zich aan kunnen weerspiegelen. ‘We selecteren meisjes met een gezond gewicht, maar eens ze op de shoot aankomen, blijken ze in het echt veel slanker te zijn.’

Volgens de Britse Cosmopolitan wordt het tijd dat modellenbureaus meisjes aan gaan nemen met een gezond gewicht.

Bron: hln.be

Lees ook:Superdunne modellen welkom op Britse catwalk
Lees ook:Vrouwenbladen maken modellen dikker
Lees ook:‘Mollige modellen helpen overgewicht in de hand’
Lees ook:Meisjes onder de 16 geweerd van Londense catwalk
Lees ook:Modellen met anorexia in Italië taboe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>