Modellen met anorexia in Italië taboe

De Italiaanse modebranche neemt het goede voorbeeld over van het Spaanse buurland. Voortaan moeten Italiaanse modellen kunnen aantonen dat ze in goede gezondheid verkeren, voordat ze de catwalk op mogen. De Italiaanse regering wil geen extreem magere modellen of modellen met een eetstoornis meer op de catwalk.

 

De overheid is een regeling met de modebranche overeengekomen om mannequins met anorexia in de ban te doen. Rome wil verhinderen dat jonge meisjes het gewicht van superdunne mannequins gaan nastreven, meldde de Italiaanse krant La Stampa zondag.

Designers moeten in hun collectie voortaan ook de confectiematen 40 en 42 opnemen. De discussie laaide op na de dood eerder dit jaar van de succesvolle Braziliaanse mannequin Ana Carolina Reston, die leed aan anorexia. Het 21-jarige model van 1,74 meter woog voor haar overlijden nog maar 40 kilo.


Bron: zibb.nl

Lees ook:Model sterft aan anorexia
Lees ook:Twee anorexia-modellen hongeren zich dood
Lees ook:Superdunne modellen welkom op Britse catwalk
Lees ook:40 procent mannequins lijdt aan eetstoornis
Lees ook:Campbell komt op voor magere modellen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>