Superdunne modellen welkom op Britse catwalk


Superdunne modellen worden niet geweerd worden aan de London Fashion Week, die van 15 tot en met 20 september plaatsvindt. Dat zegt de British Fashion Counsil. De modellen moeten wél een certificaat van goede gezondheid kunnen tonen.

Dat hoeft echter pas vanaf volgend jaar september. Hiervoor moeten alle dunne modellen eerst een bezoek te brengen aan een arts die gespecialiseerd is in eetstoornissen.

Ook vinden ze dat modellen onder de 16 jaar niet meer in Londen op de catwalk mogen.

De Britse Raad voor de Mode geeft wel toe dat de modellen vaak met eetstoornissen kampen en stelt dan ook voor om de meisjes beter voor te lichten over hun gezondheid.

In 2006 besloten organisatoren van internationale mode-evenementen in Spanje en Italië dat modellen om deel te nemen een body mass index (BMI) van ten minste 18,5 moesten hebben. Het BMI is het gewicht gedeeld door de lengte in het kwadraat.

De organisatie van de modeweek in Londen is echter van mening dat dit systeem niet accuraat is. Een goede gezondheid kan volgens hen gepromoot worden door middel van medische beoordelingen.

Zie ook: Madrid weert magere mannequins 
Zie ook: 'Modellen mogen niet te mager en niet te jong' 

Lees ook:‘Modellen mogen niet te dun en niet te jong’
Lees ook:Modeweek Madrid weigert opnieuw graatmagere modellen
Lees ook:40 procent mannequins lijdt aan eetstoornis
Lees ook:Volslanke modellen op Londense catwalk
Lees ook:Modellen met anorexia in Italië taboe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>