Modeweek Madrid weigert opnieuw graatmagere modellen

De Modeweek in Madrid heeft opnieuw enkele te magere modellen weggestuurd. Volgens de Belgische krant De Standaard zou het gaan om 2 Spaanse en 1 Belgisch model. Namen wil de organisatie echter niet vrijgeven.

Voor aanvang van de shows, meet de organisatie alle modellen op, waarna hun Body Mass Index (BMI) wordt berekend. Iedereen met een BMI onder de 18 gaat er daarbij onherroepelijk uit. De 3 geweigerde modellen hadden een BMI van 17,4 en 17,3. Een gezond gewicht ligt tussen 19 en 24,5, alles eronder is ondergewicht.

De Madrid Fashion Week voerde de strenge regels in 2006 in. Volgens Marc Dochez van het Brusselse modellenbureau Dominique Models gebeurt zo’n keuring vooraf – voor zover hij weet – alleen in de Spaanse hoofdstad. ‘In Milaan, Parijs of New York zie ik dat nog niet gebeuren.’ Overigens vindt hij het geen slechte zaak.

Ook Esther Garcia, woordvoerster van castingbureau Esma Proyectos, heeft er geen moeite mee. ‘De drie geweigerde modellen bleken in werkelijkheid een pak magerder dan op foto. Jammer. Maar gezondheid gaat voor alles.’

Volgens Nu.nl hanteert men in Italië wel een doktersverklaring waaruit een goede gezondheid moet blijken voor modellen de catwalk mogen betreden.

Ook proberen sommige ontwerpers wel eens een statement af te geven, zoals de Canadees Mark Fast. Hij liet vorig jaar tijdens de London Fashion Week zijn nieuwe collectie niet alleen showen door graatmagere modellen met ’size zero’, maar ook door ‘normale’ vrouwen met maat 40 en 42.

Lees ook:Superdunne modellen welkom op Britse catwalk
Lees ook:Volslanke modellen op Londense catwalk
Lees ook:Gratenpakhuizen geweerd van Spaanse catwalk
Lees ook:Madrid weert magere mannequins
Lees ook:40 procent mannequins lijdt aan eetstoornis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>