Glaasje wijn goed voor de lijn


Eén glas wijn is niet alleen goed voor je hart. Nieuw Spaans onderzoek toont aan dat het ook overgewicht kan tegengaan!

Wetenschappers van de Universiteit van Navarro hebben 31 eerdere studies naar het verband tussen alcohol en overgewicht bestudeerd. De studies zijn verricht tussen 1984 en 2010. De Spaanse wetenschappers concluderen daaruit dat zware drinkers wel de neiging hebben om aan te komen. Maar mensen die weinig tot matig alcohol drinken, kunnen juist afvallen. Ook lopen zij minder risico op het ontwikkelen van diabetes.

‘Licht tot matig alcoholgebruik, vooral de consumptie van wijn, lijkt gewichtstoename tegen te gaan, terwijl het gebruik van sterke drank positief in verband wordt gebracht met gewichtstoename,’ zo staat in het onderzoeksrapport.

De onderzoekers vinden dat er meer onderzoek gedaan moet worden, vooral naar de rol van verschillende soorten alcoholische dranken. ‘Dit zou wel eens een belangrijke rol kunnen spelen bij het effect van alcohol op de gewichtstoename.’

Uit eerdere onderzoeken is gebleken dat matige drinkers 30% minder kans op diabetes hebben en tussen de 16-25% op het ontwikkelen van het metabool syndroom, dat de kans op hart- en vaatziekten verhoogt.

Bron: The Telegraph

 

Lees ook:6 goede redenen voor een dagelijks glas wijn
Lees ook:Glaasje alcohol verlaagt kans op diabetes type 2
Lees ook:Glas bier na niertransplantatie is gezond
Lees ook:Diabetes gaat vaak samen met psoriasis
Lees ook:‘Glas rode wijn goed tegen diabetes’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Glaasje wijn goed voor de lijn

  1. Dieetsnelafvallen

    In rode wijn zitten anti-oxidanten en anti-cholesterol.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>