Britse baby’s geaborteerd wegens klompvoetjes

Soms lees je in de krant een bericht waar je nog echt van kunt schrikken. Zoals bijvoorbeeld het bericht dat in de afgelopen jaren meer dan twintig Britse vrouwen hun ongeboren kind hebben laten aborteren omdat dat een klompvoetje had! Dat is notabene een aandoening die goed te behandelen is. Maar het kan nog gekker.

Volgens The Sunday Times hadden er in de periode 1996-2004 ook zeker vier abortussen plaats omdat de kinderen vingers aan elkaar hadden zitten of een extra vinger hadden.

Volgens de zondagskrant zijn alle abortussen uitgevoerd laat in de zwangerschap, na twintig weken. Afgelopen jaar is een abortus uitgevoerd nadat was gebleken dat het kind een deel van de voet miste.

De gegevens, afkomstig van het Britse bureau voor de statistiek, zijn volgens de krant aanleiding tot een nieuwe maatschappelijke discussie. Onder veel artsen en ouderorganisaties groeit de vrees voor een groeiende tendens dat de definitie van een ‘ernstige handicap’ niet langer realistisch is..

Bron: Trouw

Lees ook:Abortus om hazenlip komt voor
Lees ook:Abortuscrisis in Groot-Brittannië
Lees ook:Vermijd stress tijdens de zwangerschap!
Lees ook:6 abortussen voor je 18e
Lees ook:Tientallen abortussen na ivf om sociale redenen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>