Meer jongens dan meisjes hyperactief

Jongens zijn bijna twee keer zo vaak hyperactief als meisjes. Tussen 2003 en 2005 kampte 6,6 procent van de jongens van twee tot twaalf jaar met hyperactiviteit. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Deze jongens kunnen niet stil zitten, zitten voortdurend te friemelen of te draaien en kunnen zich slechts kort op een bezigheid concentreren. Van de meisjes vertoonde slechts 3,6 procent hyperactief gedrag.

Uit de cijfers blijkt verder dat hyperactiviteit vaker voorkomt onder kinderen van ouders met een laag inkomen. Hoe lager het besteedbare inkomen van een huishouden, des te groter is het aandeel kinderen met hyperactiviteit, aldus het CBS.

Van de kinderen in de groep met de laagste inkomens was 5,9 procent hyperactief, van de kinderen uit de groep met de hoogste inkomens was dat nog maar 2,7 procent.

Bron: Sp!ts

Lees ook:Meisjes zijn stressgevoeliger dan jongens
Lees ook:Eigen tv is slecht voor tieners
Lees ook:Jongens groeien vaker over astma heen
Lees ook:Broer of zus beschermt tegen overgewicht
Lees ook:Steeds meer kinderen met ADHD

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>