‘Een zedendelinquent kun je niet genezen’


Psychologische therapie voor plegers van zedendelicten kan het aantal keren dat ze misbruik plegen, beperken. Het biedt echter geen definitieve genezing. Dit zeggen onderzoekers aan de Universiteit van Londen en Leicester.

De onderzoekers bekeken negen studies waarin de behandelmethodes voor 567 zedendelinquenten onder de loep werden genomen. De misbruikers komen uit Amerika, Canada, Groot-Brittannie en Europa. Sommige behandelingen resulteerden tot een afname van seksueel misbruik van 40 procent, meldt de BBC.

Een van de onderzoekers, Belinda Brooks-Green, concludeert echter dat seksueel misbruik niet altijd met succes behandeld kan worden. Wel ziet ze dat plegers van zedendelicten die psychologische hulp hebben gekregen en die hulp ook begrijpen, minder snel en minder ernstig in herhaling vallen.

Ook Donald Findlater, werkzaam bij een Britse liefdadigheidsinstelling die kinderen beschermt, denkt dat het verkeerd is te veronderstellen dat zedendelinquenten te genezen zijn. "Dat kun je niet. Het is mogelijk het probleem te managen en psychologsiche behandelingen voorzien daarin. Maar je kunt niet stellen dat een verkrachter die in behandeling is, geen risico meer vormt voor de samenleving."

Bron: planet.nl

Lees ook:Hulpverlening aan zwangere na misbruik schiet tekort
Lees ook:Kwart seksueel misbruik door vrouwen
Lees ook:‘Verdringing van herinneringen seksueel misbruik bestaat niet’
Lees ook:Honderden patiënten seksueel misbruikt door zorgverlener
Lees ook:Arts met zedenverleden kan gewoon doorwerken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>