VU mc onderzoekt verdachte botbreuken baby’s


Het VU medisch centrum in Amsterdam gaat onderzoek doen naar de oorzaak van botbreuken die twee patiëntjes hebben opgelopen na hun opname. Dat heeft het centrum woensdag gemeld.

In een tijdsbestek van enkele weken is bij twee kinderen een breuk geconstateerd, nadat ze voor iets anders in de kinderkliniek waren opgenomen. De oorzaak is onduidelijk. De voorvallen zijn gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Ook is de politie ingeschakeld.

Volgens een woordvoerder wordt bekeken of de breuken een medische oorzaak hebben. Ouders en betrokken hulpverleners zijn ingelicht en geven hun volledige medewerking. Als het nodig is , zal het VU medisch centrum preventieve maatregelen nemen. De kinderen volgens het centrum niets aan de breuk overhouden en maken het goed.

Bron: zibb.nl

Lees ook:Nieuwe rage leidt vooral tot onderarmbreuken bij meisjes
Lees ook:VWA: ‘Vitamines zijn geen snoepjes’
Lees ook:‘Oudste baby ter wereld’ overleden
Lees ook:Gestresste ouder zorgt voor dikke kinderen
Lees ook:‘Baby moet vaker op de buik liggen’

1 Reacties // Reageer

One thought on “VU mc onderzoekt verdachte botbreuken baby’s

  1. Jos Aalders

    Twee misterieuse mishandelingen van baby’s op kraamafdelingen ziekenhuizen. Nog een wonder dat er niet meer gebeurde. Want ik verbaas mij er al jaren over hoe gemakkelijk je een kraamafdeling in kan lopen.De deuren zijn vaak niet afgesloten en er is dan ook vaak niemand van verpleging bij of zelfs maar in de omgeving.Ze gaan enkel op de aangesloten apparatuur af.Dit moet en kan ok anders, door middel van een pasjes systeem voor verpleging en ouders die naar hun kind toe zouden willen.Ik hoop dat er dan ook snel bellen zullen gaan rinkelen, om erger te voorkomen.
    Mvgr J.Aalders Kindersombudsman.nl
    Rietgansplein 23
    6883DT
    Velp gld
    Nederland
    Tel 0268440431

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>