Gestresste ouder zorgt voor dikke kinderen

Ouders krijgen ook overal de schuld van!  Eerst krijgen ze de beschuldigende vinger toegewezen omdat ze hun kinderen te veel verwennen met snoep en snacks, waardoor ze alsmaar uitdijen. Vervolgens lukt het die kinderen weer niet om af te vallen omdat hun ouders te gestresst zijn. 

Althans, als we een onderzoek in het wetenschappelijk tijdschrift Obesity moeten geloven. Volgens het onderzoek onder bijna 100 kinderen met fors overgewicht zorgt teveel stress bij de ouders of gepest worden door leeftijdgenoten ervoor dat het voor kinderen lastiger wordt om af te vallen.

Stress bij ouders heeft namelijk invloed op kenmerken van depressiviteit bij kinderen, net zoals dat geldt voor pesten. De kinderen van wie de ouders te maken hebben met veel stress of depressieve klachten vertonen meer depressieve symptomen. Datzelfde geldt voor gepeste kinderen.

De oorzaak zou erin liggen dat depressieve of gestresste ouders de energie missen om hun kind ondersteuning te bieden bij het op gewicht blijven. Ze plannen bijvoorbeeld weinig activiteiten met hun kinderen waarbij ze lichamelijk actief kunnen zijn.
 

Lees ook:Slaapgebrek maakt kinderen depressief
Lees ook:Genen spelen rol bij probleemgedrag peuter
Lees ook:Depressieve oudere heeft meer buikvet
Lees ook:Meisjes zijn stressgevoeliger dan jongens
Lees ook:Psychische klachten vader tijdens zwangerschap schadelijk voor de baby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>