Kinderen na scheiding vaker ziek

Kinderen van gescheiden ouders zijn vaker ziek en viezer dan leeftijdsgenootjes van wie de ouders nog bij elkaar zijn. Vooral kinderen van ouders die ook na de scheiding met elkaar op voet van oorlog leven, zijn de dupe. Dat blijkt uit een studie van Belgische wetenschappers van de Brusselse ULB Universiteit onder 120 huisartsen. Vorig jaar werden in Nederland 31.905 relaties officieel beëindigd, waarvan 18.312 stellen kinderen hadden.

In totaal werden daardoor 33.890 kinderen gedupeerd. Niet alleen is scheiden een emotionele ramp voor kionderen, ook lichamelijk kunnen ze erg lijden onder het uit elkaar gaan van hun ouders. Zo is één op de vijf kinderen vaker ziek of heeft andere problemen.

Volgens ondervraagde huisartsen komen ziektes zoals griep, verkoudheid, astma en eczeem vaker bij hen voor. Ook nemen ouders die uit elkaar zijn het minder nauw met de hygiène van hun kinderen. Ze gaan ervan uit dat de ander daar wel voor zorgt.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Vrouwen melden zich vaker ziek
Lees ook:Stress in zwangerschap: kind vaker ziek
Lees ook:Te vaak laxeermiddelen bij buikpijn kind
Lees ook:Gestresste ouder zorgt voor dikke kinderen
Lees ook:Kinderen verbranden vaak door zon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>