Peuters met 2 jaar al naar de tandarts


Tandartsen beginnen met een groot offensief om meer peuters de tandartsenpraktijk binnen te krijgen. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die vanaf hun tweede regelmatig hun tanden laten controleren een beter gebit hebben dat klasgenootjes die pas later gaan.

In de provincie Groningen is deze week – de Nationale Poetsweek – de actie ‘Sterk Melkgebit? Vanaf je tweede jaar naar de tandarts’ van start gegaan. In Drenthe krijgen ouders al oproepkaarten voor peuters en ook in Twente en Noord-Holland is er extra aandacht.

De Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT) ziet het liefst elk kind vanaf zijn tweede jaar naar de tandarts gaan. "Hoe vroeger je controleert, hoe langer ze bij de tandartsboor vandaan blijven", zegt Rob Dortmundt van de NMT.

De overkoepelende organisatie is op dit moment druk bezig met een onderzoek waaruit moet blijken hoeveel peuters en kinderen naar de tandarts gaan. Twee maanden geleden luidde een zorgverzekeraard nog de noodklok omdat in grote steden meer dan 10 procent van de jeugd nooit een tandarts ziet.

Overigens stelt zo’n bezoek van een peuter aan de tandarts niet veel voor: Er vindt namelijk nog geen behandeling plaats. Het kind kan wennen aan de tandarts, bij de ouder op schoot in de stoel zitten en eventueel kennis maken met de water- en luchtspuit.

Bron: De Telegraaf.nl

Lees ook:Kinderen komen te weinig bij de tandarts
Lees ook:Peuters beter af met spray dan prik
Lees ook:Gebit van veel peuters dramatisch slecht
Lees ook:‘Vroeger was de tandarts enger’
Lees ook:Kinderdagverblijf beschermt niet tegen astma

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>