Kinderartsen willen GSM voor kinderen verbieden


In Vlaanderen zijn kinderartsen een actie gestart om het gebruik van mobieltjes door kinderen onder de zestien jaar te verbieden. De artsen zijn van mening dat GSM's geen kinderspeelgoed zijn. 

Inmiddels hebben al meer dan 30 Vlaamse kinderartsen een petitie ondertekend die moet leiden tot het verbod. De petitie is een initiatief van de actiegroep 'Beperk de straling'.

"Gsm's zijn geen kinderspeelgoed. De overheid laat ouders in het ongewisse over de gevaren ervan", aldus Jan Allein van de actiegroep. "Wetenschappelijke studies tonen hoe langer hoe meer een verband aan tussen gsm-gebruik en een verstoring van de natuurlijke hersenactiviteit bij kinderen".

Er zijn ook meer en meer kinderartsen die starten met het ophangen van affiches die waarschuwen voor de mogelijk schadelijke gevolgen van gsm-gebruik bij kinderen.

Bron: hln.be 

Lees ook:Veel weekmakers in kinderspeelgoed
Lees ook:Autisme niet het gevolg van vaccineren tegen bof
Lees ook:‘Mediterraan dieet leidt tot een langer leven’
Lees ook:UMCG begint opleiding kinderallergologie
Lees ook:Geen verhoogde kans op kanker bij bellende kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>