Omega-3 en Omega-6 vetzuren verlichten symptomen ADHD


Het gebruik van omega-3 en omega-6 vetzuren verlichten de symptomen van ADHD bij kinderen. Dat blijkt uit een studie bij 132 kinderen van 7 tot 12 jaar uitgevoerd door de universiteit van South Australia.

Aan het eind van de dertig weken durende studie bleek dat bij bijna de helft van de kinderen, die tijdens de hele studie het actieve vetzuur 'eye q' kregen toegediend, belangrijke verminderingen van ADHD-symptomen als aandachtsproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit werden vastgesteld.

Uit de studie blijkt ook dat de inname van een multivitaminen en -mineralen supplement geen toegevoegde waarde veroorzaakt voor ADHD-symptomen. "De gemiddelde effecten van een behandeling met omega-3 en omega-6 vetzuren zijn vergelijkbaar met stimulerende medicijnen op basis van de beoordeling van het gedrag door de ouders", aldus de studie.

Bron: hln.be 

 

Lees ook:Visolie ook tegen ADHD
Lees ook:Combinatie van oliën effectief bij ADHD
Lees ook:Omega-3 verbetert leesvermogen van kinderen
Lees ook:Nieuwe ADHD-medicatie
Lees ook:Omega-3 vetzuren in flesvoeding leiden tot achterstand

1 Reacties // Reageer

One thought on “Omega-3 en Omega-6 vetzuren verlichten symptomen ADHD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>