Combinatie van oliën effectief bij ADHD

Een combinatie van omega-3 visolie en omega-6 teunisbloemolie is effectief tegen ADHD bij kinderen. Dat blijkt uit klinisch onderzoek van de Universiteit van Zuid-Australië in Adelaide. De resultaten worden gepubliceerd in het Amerikaanse wetenschappelijke tijdschrift Journal of Developmental and Behavioral Pediatrics.

Het betreft een grote klinische studie onder 132 kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. De kinderen kregen een voedingssupplement met de omega-3 en omega-6 vetzuurcombinatie gedurende 15 of 30 weken.

Ze waren in drie groepen verdeeld. Een groep kreeg de vetzuurcombinatie, een tweede groep kreeg deze combinatie aangevuld met een laaggedoseerd multivitamine/mineralen supplement en de derde groep kreeg een placebo. Na vijftien weken gingen alle kinderen over op de vetzuurcombinatie aangevuld met het vitaminesupplement.

Bijna de helft van de kinderen die gedurende de hele studie de vetzuurcombinatue hadden gehad lieten een behoorlijke afname van de ADHD-symptomen zien. Dar bleek uit de gedetailleerde beoordelingsvragenlijsten die de ouders aan het begin van de studie, na vijftien weken en aan het eind van de studie invulden.

Volgens Dr. Nathalie Sinn, die de studie leidde, gaat het om zeer positieve effecten van de behandeling op symptomen als gebrek aan aandacht en hyperactiviteit/impulsiviteit. Deze effecten traden ook op bij de placebogroep die na vijftien weken overging op de actieve behandeling.

In de groep die direct met de vetzuurcombinatie was begonnen, bleven de effecten ook gedurende de laatste vijftien weken verbeteren. Uit de studieresultaten blijkt overigens niet dat het supplement van vitamines en mineralen toevoegende waarde had.

Bron: bijzijn.nl

Lees ook:Omega-3 en Omega-6 vetzuren verlichten symptomen ADHD
Lees ook:Visolie ook tegen ADHD
Lees ook:Nieuwe ADHD-medicatie
Lees ook:Omega-3 verbetert leesvermogen van kinderen
Lees ook:Dieet helpt spectaculair bij ADHD

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Combinatie van oliën effectief bij ADHD

  1. Annemiek

    Volgens mij heb je het artikel geeneens gelezen. Sjonge jonge jonge…

      /   Reply  / 
  2. Sonja

    Nee, maar moet dat dan?? Ik baseer mij op berichtgeving van een andere website en als die berichtgeving onjuist is, hoor ik het graag!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>