Hoe lang mag je een baby laten huilen?

Wat moet je doen als je baby huilt? Laten huilen of direct naast zijn wiegje staan? Het is een dilemma dat ouders en deskundigen dag en nacht bezighoudt.

Binnenkort verschijnt de nieuwe richtlijn voor huilbaby’s, maat nu al vliegen psychologen, lactatiekundigen en moeders elkaar in de haren. Want volgens de nieuwe richtlijn, die consultatiebureaus zullen uitdragen, mag je een huilbaby rustig een kwartier of een half uur laten huilen.

Rust, regelmaat en inbakeren gelden in de richtlijn als belangrijkste maatregelen om een huilbaby rustig te krijgen. En niet meteen naar de wieg rennen zodra je baby begint te huilen, maar het kind rustig een kwartier tot half uur huilend in bed laten liggen. Desnoods met de kookwekker erbij om je aan de tijd te houden.

Moeders, verenigd via de website ikbenbeebie staan op hun achterste benen. Want als moeder wil je toch naar je kind toe, het oppakken en het troosten?

Natuurlijk kun je als moeder of deskundige boos zijn over de nieuwe richtlijn en misschien is dat ook wel terecht. Maar wie bepaalt wat het beste is voor jouw kind, waar het het beste op reageert? Dan ben je toch zeker zelf?

Ik ben van mening dat het soms geen kwaad kan om je kindje even te laten huilen. Maar als jij vindt dat je je kindje moet troosten, dan moet je dat doen. En je vooral niet laten leiden door een op andere universele richtlijn!

Bron: Dagblad De Pers


Lees ook:Inbakeren helpt jonge baby’s
Lees ook:Gestresste moeder krijgt vaker huilbaby
Lees ook:Stress bij zwangerschap schadelijk voor IQ baby
Lees ook:Gestresste moeder verergert astma van kind
Lees ook:Trend: vriendin geeft borstvoeding aan je baby

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoe lang mag je een baby laten huilen?

  1. charlot

    ik zou niet weten hoe ik het zonder huilen zou moeten doen. Dan zou ik de hele dag moeten rondsjouwen met die kleine man. Wat misschien prima kon als hij de eerste was, maar hij is mijn 3e. Er zijn dus 2 andere kindjes die ook heel graag een beetje aandacht van mamma willen zo nu en dan.

    Ook de tweede heeft gehuild voor hij ging slapen, de eerste uiteindelijk ook. Die viel alleen in slaap als je met hem ging wandelen. Dat werkt prima tijdens het zwangerschapsverlof. Maar je denkt toch niet dat ze dat bij de opvang ook gaan doen?

    Beide jongens zijn overigens prima gehecht, functioneren goed en zijn gek op hun mamma.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>