Meisjes tevreden over hun uiterlijk

Nederlandse meisjes zijn best heel tevreden over hun lichaam. Dat zegt althans de website Girlscene.nl na een onderzoek onder ruim 20.000 meisjes tussen de 12 en 18 jaar. Opvallend, want uit eerdere onderzoeken bleek dat kinderen en tieners helemaal niet zo gelukkig zijn met hun uiterlijk.

Zo bleek begin vorig jaar uit een onderzoek onder 500 basissschoolkinderen nog dat een kwart van de kinderen met een gezond gewicht graag dunner wil zijn en dat slechts 8% nooit lijnt.

En in september kwam een onderzoek naar buiten dat beweerde dat ruim een derde van de Nederlandse meisjes een plastisch chirurgische ingreep overweegt. 

Maar volgens Girlscene valt het allemaal reuze mee. Bijna de helft van de meiden beoordeelt op deze website haar lichaam met een 7 of 8. Ruim 1 op de 10 tienermeiden geeft haar lijf zelfs een 9 of 10.

Slechts 1 op de 10 meisjes vindt haar uiterlijk een 3 of 4 waard. Mooie cijfers natuurlijk en ik hoop van harte dat ze meer waar zijn dan die andere onderzoeken, maar enigszins ongeloofwaardig vind ik het wel.

Ik kan me niet voorstellen dat er zoveel tieners zijn die hun lichaam een 8, 9 of 10 geven. Dat doen volwassen vrouwen al niet, laat staan pubers in zo’n onzekere leeftijdsfase.

Bron: Spits 

Zie ook: Jonge kinderen willen slanker zijn

Lees ook:‘Veel meisjes willen aan lichaam sleutelen’
Lees ook:Weinig tienerbevallingen in Nederland
Lees ook:Eén op de drie meisjes ongelukkig met eigen gewicht
Lees ook:Meisjes vallen flauw na inenting baarmoederhalskanker
Lees ook:Nederlandse kinderen zijn gezond en gelukkig

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Meisjes tevreden over hun uiterlijk

  1. Andrew

    En denk dat dit een typisch voorbeeld kan zijn van de verschillende vraagstellingen.

    1. Wil je afvallen?

    2. Ben je tevreden over je uiterlijk.

    Daarbovenop tellen dat bovengenoemde vragen hele andere antwoorden kan opleveren op bepaalde momenten (denk aan januari of augustus)

      /   Reply  / 
  2. Sonja

    Klopt helemaal! Ik denk zeker dat dat bij dit onderzoek een rol heeft gespeeld.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>