Jongens krijgen oproep voor inenting baarmoederhalskanker

Ik ben nog nooit een jongen tegengekomen met een baarmoeder. Toch heeft een twintigtal jongens een oproep gekregen voor een inenting tegen baarmoederhalskanker…

Volgens een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat om 20 tot 30 jongens, voornamelijk in Noord-Holland en Utrecht.

Door een fout in de administratie van het Rijksvaccinatieprogramma, waar het RIVM de regie over heeft, zijn naast de 380.000 meisjes tussen de 13 en 16 jaar, ook jongens ten onrechte opgeroepen.

Overigens kunnen zij zich het beste even melden bij het RIVM, zodat de fout in de administratie hersteld kan worden. Anders krijgen ze over enkele maanden een nieuwe oproep.

Gisteren is op 18 plaatsen in Nederland de inhaalslag begonnen voor meisjes tussen de 13 en 17 jaar. Het RIVM verwacht dat ongeveer 75 procent van de meisjes zich laat inenten. Over de opkomst van de eerste dag is nog niets bekend.

In september is het de beurt aan alle 12-jarigen. Meisjes wel te verstaan!

Lees ook:Bijna helft van de meisjes weigert HPV-prik
Lees ook:Jongens groeien vaker over astma heen
Lees ook:Obesitas bij meisjes gevaarlijker dan bij jongens
Lees ook:Vaccinatie tegen baarmoederhalskanker begonnen
Lees ook:Steeds meer kinderen met ADHD

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Jongens krijgen oproep voor inenting baarmoederhalskanker

  1. Louisa

    er is maar 1 echte winnaar in dit debat en dat is de farmaceutische industrie: die mag per ingeent meisje zo’n 350 euro vangen!
    KASSA
    volgens mij zijn er geen echte tegenargumenten ( behalve de onzekerheid van de lange termijn effceten, maar die hebben we bijna nooit bij nieuwe medicijnen/ vaccins) MAAR er zijn ook heel weinig voor-argumenten. het vermindert idd de kans dat je overlijdt aan bmhkanker, maar die kans is al heel klein (200 sterftes op 7,9 miljoen vrouwen per jaar) in NL.

      /   Reply  / 
  2. janneke

    ik heb eiglijk een vraagje
    ik weet niet of ik hem moet nemen want heel veel zeggen er dat je er ziek van kan worden verlanmt of zo . is dat zo?

      /   Reply  / 
  3. s.

    ik weet het egt niet vind het heel lastig me ouders willen dat ik hem wel haal ik wil van niet dus ben er nog niet helemaal uit.

      /   Reply  / 
  4. Melissa

    Nou het viel wel mee alleen een paar dagen lang doet het zoveel pijn in die arm je kan nauwelijks je arm optillen. Maar verder heb ik nog nergens last van gehad.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>