Opkomst HPV-prik daalt tot dramatisch laag niveau

Het aantal meisjes dat de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker – de prik tegen het Humaan Papilloma Virus -  haalt, is tot een dramatisch laag niveau gedaald.

Lag het opkomstpercentage na de eerste week op 60 %, na twee weken is dat gedaald tot maar liefst 47%. In Amsterdam en Rotterdam kwamen zelfs maar 35 op de 100 meisjes opdagen. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) laten weten.

Een optelsom van de eerste twee weken leert dat 1 op de 2 meisjes zich laat inenten. Een bedroevend laag percentage als je bedenkt dat het RIVM had gerekend op 70%.

Ondanks de teruglopende opkomst is het RIVM echter niet van plan de campagne aan te passen.

Lees ook:Vrije val opkomstcijfer prik tegen baarmoederhalskanker
Lees ook:Vaccinatie baarmoederhalskanker van start
Lees ook:Jongens krijgen oproep voor inenting baarmoederhalskanker
Lees ook:Opnieuw lage opkomst HPV-prik
Lees ook:Meer meisjes halen prik tegen baarmoederhalskanker

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Opkomst HPV-prik daalt tot dramatisch laag niveau

  1. wim jansen

    goed idee, niks aanpassen. Laat die indianenverhalen maar eens goed tot de bevolking doordringen. De Daily Mail meldde vorige week meer dan 1500 bijwerkingen van de prik in Groot Brittannie sinds de tweede vaccinatieronde. Ieder meisje, iedere vrouw moet natuurlijk voor zichzelf uit kunnen maken of ze zich als proefConijn wil laten gebruiken, maar voor mij heeft het RIVM afgedaan, ik luister liever naar onderzoekers van het Nederlands KankerInstituut die zeggen dat het in elk geval nog veel te vroeg is om iets te zeggen over de voordelen van die HPV-vaccinatie. Aan mijn dochters het advies: kijk uit, lees erover en laat je niet paaien door de Cervarix-maf..!

      /   Reply  / 
  2. Els

    Geweldig. Ga zo door meiden!
    Het RIVM kijkt wel uit om de campagne aan te passen. Stel je voor dat de meidjes de volledige informatie zouden krijgen. Dan wordt het nog stiller……

      /   Reply  / 
  3. Fan

    http://www.trouw.nl/nieuws/zorg/article2763040.ece/_Eerder_prikken_tegen_baarmoederhalskanker_.html#comments

    “Inenting tegen baarmoederhalskanker zou al op zeer jonge leeftijd moeten, als de meisjes nog baby zijn. Dat stellen wetenschappers van de Medische Universiteit Wenen.”

    Raar dit.
    1/5 droeg virus. De meisjes die nu ingeënt zijn, zijn die dan voor niks ingeënt?? Er klopt iets niet??? Want als je besmet bent met dit virus had het toch geen zin om te prikken?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>