Freek (9) overlijdt na DTP-prik

De plotselinge dood van een 9-jarig jongetje heeft voor grote beroering gezorgd. De jongen – Freek Hagevoort uit Barendrecht – overleed namelijk 3 dagen nadat hij was ingeënt tegen DTP en BMR.

De GGD acht een relatie tussen de inenting en het overlijden van Freek Hagevoort ‘zeer onwaarschijnlijk’, meldde het Algemeen Dagblad gisteren. Er zijn in ieder geval geen aanwijzingen voor gevonden.

Maar ja, met alle rumoer rond de prik tegen het HPV-virus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt, is het wel logisch dat deze zaak extra de aandacht trekt en voor veel onrust zorgt.

Voor de ouders des te vervelender lijkt me. Zij staan voor de onwaarschijnlijk moeilijke taak het verlies van hun zoontje te verwerken. Ik vraag me af of je dan zit te wachten op allerlei insinuaties dat ‘ het wel met de inenting te maken zal hebben’ .

Zij willen natuurlijk alleen maar weten waaraan hun zoon – die volgens de moeder altijd kerngezond was – is overleden.

Het enige wat de ouders tot nu toe hebben gehoord van artsen is dat er een ontsteking in zijn longen is aangetroffen en een schadelijke bacterie in zijn bloed aanwezig was.

Hopelijk wordt voor hen de exacte doodsoorzaak snel bekend. 

Overigens kan de DTP- en BMR-vaccinatie kan in zeldzame gevallen ernstige bijwerkingen hebben, maar die gaan vanzelf over. In Nederland is volgens de GGD Rotterdam-Rijnmond nog nooit iemand overleden als gevolg van de vaccinatie. 

Lees ook:Onduidelijkheid over rol inenting bij Freeks (9) dood
Lees ook:Toch onderzoek naar de dood van Freek (9)
Lees ook:Dood Freek Hagoort (9) krijgt een (lang) staartje
Lees ook:Onderzoek naar dood Freek Hagoort (8)
Lees ook:Artsen vinden gras in longen baby

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Freek (9) overlijdt na DTP-prik

  1. wim jansen

    Er is maar een manier om de oorzaak van de tragische dood van Freek te kennen en dat is onderzoek. Onpartijdig diepgaand onderzoek. Dat de GGD voordat er enig onderzoek is gedaan meteen klaar staat met de mededeling dat het aan alles behalve de vaccinatie liggen kan is exemplarisch voor de houding die we ook bij de HPV-vaccinatie zien: het mag er niet zijn dus is het er niet. Het is een zwarte dag voor de familie van Freek en onze gedachten gaan natuurlijk uit naar het vreselijke verlies door het overlijden van dit kerngezonde knulletje. En daarin past bescheidenheid van zo’n GGD en niet de arrogante afwijzing van iedere betrokkenheid van die prik. Want daarbij diskwalificeert zo’n instituut zich a priori tot een onbetrouwbare gezondheidsdienst en eerder een handlanger van een belangengroep die we moeten zoeken bij de farmalobby. En dat is verbazend ongezond!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>