Turk blijkt slechts vader van één van zijn tweelingzonen


Een Turkse vader heeft een wel heel merkwaardige ontdekking gedaan: hij is slechts de papa van één van zijn twee tweelingzonen.

De man, die in een echtscheidingsprocedure verwikkeld zit, vermoedde al een tijdje dat zijn vrouw vreemdging en liet daarom een dna-test uitvoeren bij zijn inmiddels 3 jaar oude tweeling. Daaruit blijkt nu met 99,9% zekerheid dat slechts één van beide tweelingzonen zijn genen draagt.

De moeder had een relatie met een andere man, voordat ze door haar familie gedwongen werd om te trouwen met de veiligheidsagent uit Istanboel.

Het zeldzame medische verschijnsel wordt superfecundatie genoemd. Dat is een dubbele zwangerschap waarbij meerdere eitjes in eenzelfde ovulatieperiode worden bevrucht op verschillende momenten.

Het komt zo zelden voor dat er bijvoorbeeld in de medische literatuur pas 10 gevallen zijn beschreven. En toch is dit al de tweede keer in korte tijd dat er we er over horen.

In september vorig jaar werd bekend dat een Amerikaanse vrouw zwanger was geraakt terwijl ze al zwanger was. Ook hier was sprake van twee eitjes die op verschillende momenten bevrucht waren. Alleen in dit geval wel – voor zover we weten – door dezelfde man.

In deze situatie gaat het niet alleen om twee verschillende momenten van bevruchting, maar ook door 2 verschillende mannen.

Het verhaal is natuurlijk al triest genoeg, maar dreigt nog een veel treuriger einde te krijgen. Want de Turkse veiligheidsagent heeft besloten om de voogdij over zijn kind te houden en de andere jongen in een instelling te plaatsen. De moeder wordt inmiddels met de dood bedreigd door zowel haar eigen ouders als haar bijna ex-schoonouders.

Bron: De Standaard

Lees ook:Rechter in de war over zwangerschap
Lees ook:Vrouw krijgt tweeling van twee verschillende mannen
Lees ook:Eerste ivf-baby nu zelf zwanger
Lees ook:Zwangerschap weer mogelijk na transplantatie eierstokweefsel
Lees ook:Duizend moeders

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Turk blijkt slechts vader van één van zijn tweelingzonen

  1. Gaby

    Dus als ik het goed begrijp heeft die echtgenoot in de liefdessappen van zijn voorganger liggen roeren? Gezellig idee…

      /   Reply  / 
  2. Nienke

    Wat een land! “De vader heeft besloten de voogdij over zijn kind te houden” – en de moeder dan? Heeft zij niks te zeggen. En het andere kind in een instelling plaatsen? En de moeder dan? Heeft zij niks te zeggen? Blijkbaar ouders en schoonouders wel. Tis toch logisch dat je (schoon)dochter met de dood bedreigt ?????? Tjonge jonge ….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>