Wie komt er in aanmerking voor de HPV-prik?

Komende  week gaat de vaccinatiecampagne tegen het HPV-virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken, weer van start. Wie kan er nou precies een prik tegen het HPV-virus komen halen?

Vorig jaar vond er een inhaalcampagne plaats voor alle meisjes tussen de 13 en 16 jaar oud. Nu start de eigenlijke vaccinatie volgens het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) voor alle 12-jarige meisjes.

Wie krijgen er een uitnodiging?

- alle meisjes die in 1997 zijn geboren (en nu dus 12 of net 13 zijn) hebben in maart een uitnodiging gekregen om zich te laten vaccineren.
- Daarnaast krijgen ook alle meisjes die geboren zijn in 1993 tot en met 1996 die vorig jaar geen vaccinatie tegen HPV hebben gehaald, een uitnodiging.
- dit geldt ook voor meisjes die vorig jaar 2 prikken hebben gehaald en na de zomer wel zijn opgeroepen voor de derde prik, maar die nog niet hebben gehaald.

En wie worden er niet opgeroepen?

- alle meisjes die zich vorig jaar via de antwoordkaart hebben afgemeld en hebben aangegeven dat ze niet alsnog de vaccinatie willen halen.
- meisjes die na de zomer een (herhaalde) oproep gehad hebben voor de tweede prik en niet geweest zijn

Heb je je bedacht en wil je je alsnog laten inenten, kunnen zich bij het Rijksinsituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) opnieuw aanmelden. Daarvoor zijn de volgende gegevens nodig: naam, adres, woonplaats en geboortedatum. Stuur deze in een e-mail naar [email protected]. Graag met de vermelding dat het betreffende meisje alsnog in aanmerking wil komen voor HPV-vaccinatie.

Let op: voor iedereen die 1993 tot en met 1996 is geboren, is dit de laatste kans de vaccinaties alsnog te krijgen. Daarna stopt de inhaalcampagne.

Lees ook:Meer meisjes halen prik tegen baarmoederhalskanker
Lees ook:Opkomst eerste prikronde HPV-prik komt uit op 56%
Lees ook:Opnieuw lage opkomst HPV-prik
Lees ook:Bijna helft van de meisjes weigert HPV-prik
Lees ook:Vaccinatie tegen baarmoederhalskanker begonnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>