Basisscholen gaan strijd aan met overgewicht

Steeds meer kinderen hebben te maken met overgewicht en daar moet nodig iets aan gedaan worden. Daarom gaan leerlingen van basisscholen in heel Nederland de komende maanden de strijd aan met vet tijdens de landelijke scholencompetitie "Ga voor Gezond!"

Vandaag vindt aftrap plaats op de Haagse basisschool De Klimop. "Den Haag is met 122 basisscholen de gemeente met de meeste deelnemers, logisch dus dat daar de campagne begint", vertelt Margriet van Dijk van het Nationaal Instituut Gezondheidsbevordering (NIGZ).

De competitie bestaat niet alleen uit activiteiten voor kinderen en scholen, maar ook van de ouders wordt verwacht dat ze hun steentje bijdragen. "Zo kunnen ze met hun kindern boodschappen doen en samen gezonde producten uitzoeken. Maar natuurlijk zijn er nog tal van andere mogelijkheden voor ouders."

Op de scholen krijgen de kinderen les over voeding, beweging, sociale veiligheid en hygiëne. Door zoveel mogelijk activiteiten te doen, kunnen punten verdiend worden. In april maakt het NIGZ de winnende school bekend.

Bron: Trouw

Lees ook:Scholieren willen best gezond snacken
Lees ook:‘Snoep en snacks de school uit’
Lees ook:Scholen zijn maar moeilijk gezond te krijgen
Lees ook:Bang voor hoofdluis? Gebruik gel en haarlak!!
Lees ook:De Koningsspelen willen duidelijk maken dat sporten héél gezond is voor kids

1 Reacties // Reageer

One thought on “Basisscholen gaan strijd aan met overgewicht

  1. niki

    Gelukig ik heb 1 kind en die kon alleen kiezen uit patat met sate of met frikandel en apelmoes of pasta het enige gezonde is daar wat sla in een potje.ik hoop dat zijn school ook mee doet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>