Rosenmöller presenteert afslankplan

Als voorzitter van de stuurgroep Convenant Overgewicht heeft Paul Rosenmöller gisteren een tienpuntenplan gepresenteerd om een gezonde leefstijlk voor Nederlanders makkelijker en aantrekkelijker te maken. De oud-politicus maakte zijn plannen bekend in Den Haag tijdens het Nationaal Debat Bewegen en Balans, waar hij samen met ex-topschaatster Barbara de Loor het startsein gaf voor de landelijke manifestatie Heel Nederland Danst.

Onder meer verschillende ministeries, Nederlandse horeca, zorgverzekeraars en de levensmiddelenindustrie werken samen in de strijd tegen overgewicht, in het Convenant Overgewicht. Zij formuleerden tien concrete aanbevelingen en riepen de overheid en politiek op van die punten in de komende kabinetsperiode ook echt werk te maken.

De deelnemers aan het convenant pleiten onder meer voor:

- Een groter aanbod van gezonde tussendoortjes, zoals groente en fruit en water in scholen, bedrijven en sportaccomodaties.

- Een gezonde leefstijl als onderdeel van het lesprogramma in basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

- Lidmaatschap van een sportvereniging voor alle kinderen

- En aanpassingen in de opernbare ruimte die sport en bwegen bevorderen, zoals veilige fietsrouten van en naar school, meer trappen en sportveldjes bij nieuwbouwprojecten.

Rosenmöller hamerde er tijdens het debat op dat meer dan ooit ingrijpende investeringen nodig zijn om de trend van een toenemend overgewicht bij volwasenen en kinderen te keren.

Bron: AD.nl

Lees ook:Klink: geen verbod op snoepreclame jeugd
Lees ook:Convenant Overgewicht leidt niet tot daling van het aantal dikke mensen
Lees ook:‘Overheid onderschat probleem vetzucht’
Lees ook:‘Werkfruit’ in de strijd tegen overgewicht
Lees ook:’Maandag verplicht traplopen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>