Voedsel met “de gele M” is lekkerder


Eet je kind alleen nog maar friet en krijg je geen worteltje of blaadje sla naar binnen? Dan komt hier de tip om je kind weer wat gezonder te laten eten: stop het eten in een doosje van McDonalds!

Uit een onderzoek van Amerikaanse wetenschappers blijkt namelijk dat kleine kinderen hun eten lekkerder vinden wanneer het McDonald's verpakking heeft, dan hetzelfde voedsel dat neutraal is verpakt.

De resultaten van het onderzoek onder een groep drie- tot vijfjarigen is gepubliceerd in het tijdschrift Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine, aldus de Volkskrant.

De kinderen kregen ieder vijf paren identieke voedingsmiddelen te eten. De helft daarvan zat in een verpakking van McDonald's, de andere helft had een neutrale merkloze verpakking. De kinderen kregen op die manier fastfood, maar ook gezondere producten voorgeschoteld zoals worteltjes, appelsap en melk.

In tachtig procent van de vergelijkingen kozen de kinderen voor het voedsel in de verpakking van McDonald's. Vooral kinderen in peuterleeftijd, die vaak bij de fastfoodketen eten of in een huis met meerdere televisies wonen, bleken vaak voor de bijl te gaan.

Bron: gezonderworden.nl 

 

Lees ook:Astma en eczeem door fastfood
Lees ook:Plus wil kids aanmoedigen gezond te eten
Lees ook:Stijging van Obesitas in Nederland het laagst
Lees ook:NVWA: neem geen voedingssupplement met DMAA
Lees ook:‘Soort vet belangrijker dan hoeveelheid’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>