Snacks minder populair in de kantine

Wat staat er bij jou
vanmiddag op het menu? Een broodje kroket of een frisse salade? Uit onderzoek
blijkt dat Nederlandse werknemers steeds vaker snacks links laten liggen in het
bedrijfsrestaurant.

Uit het jaarlijkse landelijke
cateringonderzoek van het Wageningse onderzoeksbureau Foodstep blijkt dat de bezoekers
van het bedrijfsrestaurant vorig jaar gemiddeld 0,95 gefrituurde snacks per
week aten. Een jaar eerder was dat nog 1,36.

Het gaat daarbij om mensen
die in principe elke dag in de kantine eten en daar hun hele lunch kopen.
Foodstep ondervroeg 12000 mensen naar hun eetgedrag in het bedrijfsrestaurant.


Mannen eten meer snacks dan vrouwen, maar de daling heeft ook bij de mannen
sterk ingezet. Aten zij in 2006 nog een goede anderhalve snack in de week,
vorig jaar was dat er één. De afname is het grootst onder mannen jonger dan 30
jaar.

Lees ook:Eén op de drie vindt kantine ongezond
Lees ook:Van snacken word je niet per se dik
Lees ook:Afvallen? Hoe je eet is belangrijker dan wát je eet!
Lees ook:Hartpatiënten hebben geen trek in WK-wedstrijd
Lees ook:Hartpatiënten kijken veilig naar Oranje

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Snacks minder populair in de kantine

  1. Sonja

    als je er te veel van eet wel ;-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>