‘Dikke diëtist ongeloofwaardig’

Een dikke diëtist? Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook een beetje vreemd vind. Twee op de drie vrouwen (en misschien een enkele man??) die deelnamen aan een enquête van de afslankcommunity www.valtaf.nl vinden het niet kunnen.

70% van hen vindt een te dikke diëtist of voedingsdeskundige ook minder geloofwaardig. Het liefst zien de vrouwen een diëtist of voedingsdeskundige met een normaal postuur; 82% zou hier als eerste adviezen van aan nemen.

Iets meer dan de helft van de deelnemers vindt iemand geloofwaardiger als die persoon zelf ook een lijnverleden heeft.

Ook binnen andere beroepen binnen de gezondheidszorg wordt te dik zijn of een ongezonde leefstijl niet gewaardeerd. 63% van de deelnemers vindt het echt niet kunnen wanneer een arts of een chirurg overduidelijk ongezond leeft.

Erg gek is dat natuurlijk niet. Hoe geloofwaardig is het al een arts je eerst op het hart drukt dat je echt moet stoppen met roken en even later zelf doodleuk een peuk opsteekt?

Ook buiten de gezondheidszorg zijn er beroepen waarvan men vindt dat een ongezonde leefstijl er niet bij past. Dat geldt bijvoorbeeld voor een politieagent, militair, brandweerman, leerkrachten, sportschoolhouders en sportinstructeurs. Zij worden allemaal geacht het goede voorbeeld te geven.

Overigens zegt een ruime meerderheid zelf ook gezonder te gaan leven als ze een verantwoordelijke baan zouden krijgen. Dat klinkt allemaal heel mooi natuurlijk. Maar ik vrees dat er hier wel sprake is van een groot verschil tussen ´willen´ en daadwerkelijk ´doen´.

Lees ook:Kan een dikke dokter een goede dokter zijn?
Lees ook:Nederlander: hogere zorgpremie bij ongezonde leefstijl
Lees ook:Eigen bijdrage van 10 euro geen drempel voor diëtist
Lees ook:Artsen: hogere premie bij ongezonde leefstijl
Lees ook:Online recepten om lekker én gezond te koken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>