Liever een slank, kort leven dan een lang, dik leven

Grappig is dat altijd: het verschil tussen willen en doen. Zoveel mensen wíllen wel afvallen, maar dóen het niet.

Uit een enquête van Sofit Welness BV onder 500 bezoekers van de website valtaf.nl blijkt dat bijna de helft van de mensen die graag willen afvallen, liever slank is dan lang leeft. Zij zouden ervoor tekenen korter te leven, als ze dan de rest van hun leven lekker slank waren.

Eigenlijk een heel trieste conclusie. Deze mensen willen heel ver gaan voor een slank figuur. Operaties, hongerkuren, laxeren, pillen; ze hebben het er allemaal voor over. Als ze daarvoor een paar jaar van hun leven zouden moeten inleveren, dan zouden ze dat doen.

Helaas is er maar één remedie voor een gezond figuur: gezond leven. Godzijdank is er altijd nog een meerderheid die dat beseft!

Lees ook:Barbie draagt bij aan eetstoornissen
Lees ook:Op gewicht blijven met Dr. Frank
Lees ook:Nederlander meer tevreden over gewicht
Lees ook:‘Gezond eten maakt je vrolijker’
Lees ook:Slanke taile, strakke billen en putloze dijen

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Liever een slank, kort leven dan een lang, dik leven

  1. Dahlia

    Komt het misschien in de gedachte op dat veel dikke mensen in de hedendaagse maatschappij oneindig getreiterd worden en daarom er alles voor over zouden hebben slank te zijn, zelfs als ze er door, bijvoorbeeld medicatie, niets aan kunnen doen dik te zijn………..Dan kun je gezond leven en sporten wat je wilt maar zul je nooit slank zijn en altijd met de a-sociale kant van sommige slanke mensen te maken hebben.

      /   Reply  / 
  2. Sonja

    Klopt, maar die mensen zijn wel een uitzondering. Ik zal er nooit iets van zeggen als mensen door een aandoening of door het slikken van medicijnen te dik zijn. Maar bij de meeste mensen komt het gewoon door te veel eten en te weinig bewegen. En die mensen hebben hun overgewicht helemaal zelf in de hand.

      /   Reply  / 
  3. Bas

    Gezond leven is voor veel mensen inderdaad moeilijk. Je ziet zo veel veel te zware mensen op straat.. Waar dat in zit? Geen idee. Ik vind het persoonlijk niet zo ingewikkeld om na te denken over wat je eet en te zorgen voor genoeg beweging dus ik heb het idee dat zwaarlijvige mensen gewoon consequent ongezond eten en teveel op hun gat zitten. Uiteraard de enkeling uitgezonderd die er echt niets aan kan doen, maar de meeste mensen die hun schildklier de schuld geven, kletsen uit hun nek. Het is niet de schildklier, maar de vraatklier…

      /   Reply  / 
  4. Marijke

    Wanneer je een online afvalcommunity bezoekt wil je afvallen. Daar zullen altijd extreme manieren om dit te bereiken bij zitten. Peil dit onder een representatieve groep Nederlanders en niet onder de doelgroep en de percentages liggen heel anders. Overigens, ik ben 22 kilo aangekomen in 6 maanden door medicijnen en wordt door ogen en opmerkingen in het publieke leven absoluut niet gespaard. Wellicht ook eens daar wat harder over nadenken.

      /   Reply  / 
  5. Marijke

    Trouwens, aan de buitenkant van een dikkerd zie je niet of het slecht eten of medicijnen zijn. Daarbij zijn er vele mensen die “dun” zijn c.q. niet te dik zijn op basis van BMI die zeer ongezond zijn. De buitenkant is, jawel, maar de buitenkant.

      /   Reply  / 
  6. zirus

    Overgewicht is, denk ik, een probleem met de darmflora. Daardoor worden de voedingsstoffen niet op de juiste manier omgezet. De organen krijgen te weinig voedingsstoffen en het overschot aan voeding wordt op een verkeerde manier opgeslagen. Wanneer de moeder en het kind van begin af aan gezonde voeding zouden hebben gekozen, zou er in de meeste gevallen niets aan de hand geweest zijn. Maar hoe keer je een bestaande situatie, waarin mogelijk al blijvende schade aan lijf en leden is aangericht.
    -
    Een gezondheidsdieet (www.makersdiet.nl) is dan op zijn plaats om te kijken in hoeverre er gecorrigeerd kan worden en voor het overige zijn er een reeks van ingrepen die geprobeert kunnen worden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>