Meisjes moeten gewaarschuwd worden voor ‘pro-anasites’


Minister Rouvoet voor Jeugd en Gezin gaat uitzoeken of hij internetproviders kan verplichten een waarschuwingstekst te plaatsen op websites die anorexia verheerlijken. Maar in eerste instantie wil hij graag in overleg met de providers in de hoop dat ze zelf hun verantwoordelijkheid nemen. Dat zei hij gisteren in de Tweede Kamer tijdens een overleg over de zogeheten pro-anorexia sites.

Onderzoek aan de universiteit van Maastricht wees onlangs uit dat 1 op de 3 bezoekers van pro-anasites niet verder klikt als ze een waarschuwingstekst te zien krijgen. Daarop vroegen PvdA, SP en CDA aan de minister om zo’n waarschuwingstekst te verplichten voor alle pro-anorexiasites.

Het is te hopen dat de providers gehoor geven aan de oproep van de ministers. En zo niet, dat de minister dan snel actie onderneemt. Een beetje daadkracht kan hier geen kwaad lijkt me.

Een verbod op de pro-anasites zou nog mooier zijn, maar dat zit er helaas niet in. Jammer misschien, maar waarschijnlijk haalt een verbod toch niet veel uit. Als er geen Nederlandse anorexiasites meer zijn, dan zoeken de meisjes hun heil wel op buitenlandse sites.

De Tweede Kamer vroeg de minister in het debat ook om meer aandacht voor eetstoornissen. Nu gaat de meeste aandacht uit naar overgewicht, maar ook (ernstig) ondergewicht is een probleem dat niet vergeten en onderschat mag worden.

Bron: Spits

Lees ook:Boerkaverbod mogelijk uitgebreid naar de zorg
Lees ook:Slecht bereikbare huisarts kan boete krijgen
Lees ook:Waarschuwing pro-anorexia websites heeft effect
Lees ook:Oók goede zorg bij goedkope polis
Lees ook:Verbod op verse paddo’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>