Nederlandse vrouw durft niet in bikini


Wat een treurnis toch. We vreten ons helemaal vol en dan gaan we vervolgens zitten zeuren dat we niet in onze bikini durven….

Uit een enquête van de websites Valtaf.nl en GezondheidsNet.nl onder ruim 4000 bezoekers blijkt dat maar liefst 82% van de Nederlanders zich absoluut niet prettig voelt in bikini of zwembroek. Een derde zegt zich zelfs te schamen voor zijn lichaam.

Heel verrassend is het niet dat 95% zegt nog voor de zomer een aantal kilo’s kwijt te willen. Ik vrees dat er weinig van dit voornemen terecht zal komen. Zo gaat het namelijk elk jaar! En in de winter kruipen die kilootjes er toch weer aan.

Veel mensen willen graag tussen de 1 en 10 kilo afvallen, zodat ze zich prettiger voelen in zwierige jurkjes en korte broeken en er beter uitzien. Maar voor 1 op de vijf Nederlanders is de gezondheid de voornaamste reden.

Opvallend is dat een flink deel van de ondervraagden al last heeft van een gezondheidsprobleem en vanwege die reden moet afvallen.

Gelukkig zijn de meeste mensen wel zo verstandig dat ze willen afvallen door gezonder te eten en meer te bewegen. De eens zo populaire diëten als Sonja Bakker of de Weight Watchers zijn steeds minder in trek.

Lees ook:Vrouwen liegen over eigen gewicht
Lees ook:Heb jij nog goede voornemens?
Lees ook:Afslankpremie van 100 euro
Lees ook:Geef jij je lichaam hoger dan een 6,6?
Lees ook:80% van de Nederlanders wil griepvaccin

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nederlandse vrouw durft niet in bikini

  1. Annemarie de Koning

    Kan ik me voorstellen als ik van die zeugen op straat zie lopen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>