Meer gevallen van kanker door overgewicht


Jaarlijks ontwikkelen zo’n 19.000 Britten kanker als gevolg van overgewicht. Dat blijkt uit recent onderzoek van de World Cancer Research Fund. Dat is maar liefst 50% dan eerder was berekend. De oorzaak van die stijging: het aantal mensen met overgewicht neemt nog altijd toe. 

Overgewicht verhoogd de kans op kanker met 17%. Door een teveel aan lichaamsvet neemt namelijk de productie van het hormoon oestrogeen en insuline toe en dat kan bijdragen aan de ontwikkeling van bijvoorbeeld borstkanker, darmkanker, slokdarmkanker, alvleesklierkanker en baarmoederkanker.

Het World Cancer Research Fund is geschrokken van de cijfers en heeft opgeroepen om tot actie over te gaan. Volwassenen moeten gewaarschuwd worden dat het belangrijk is om een gezond gewicht te hebben, dat wil zeggen een BMI tussen 18,5 en 24,9.

Wetenschappers schatten dat ongeveer een derde van de meest voorkomende kankers voorkomen kan worden als je een gezond gewicht hebt en voldoende beweegt.

Bron: jojoclub-afslanken.com

Lees ook:Stijging nierkanker door overgewicht
Lees ook:‘Gezondere leefstijl kan duizenden gevallen van borstkanker voorkomen’
Lees ook:‘Overgewicht werkt kanker in de hand’
Lees ook:Overgewicht verhoogt kans op alvleesklierkanker
Lees ook:Wereldkankerorganisatie komt met waarschuwing tegen rood vlees

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>