De pil die je minder doet eten

Ja hoor, er is er weer één: een pil dit je minder doet eten. Althans, zo luidt de belofte. Volgens wetenschappers van de universiteit van Kopenhagen die de probiotische pil onder de loep namen, helpt de pil het hongergevoel onder controle te houden.

Uit een test onder mannen en vrouwen bleek dat, als zij ’s ochtends het supplement met een hoge dosis probiotica (gezonde bacteriën) namen, zij ’s middags bij de lunch 70% minder calorieën aten.

Als hetzelfde effect kan verkregen worden bij elke maaltijd, dan bespaar je 200 calorieën per maand, zo concluderen de Denen.

‘Deze resultaten doen het lijken alsof de inname van probiotica de opname van calorieën doet verminderen, dus zouden ze wel eens nuttig kunnen zijn voor wie wil afvallen of zijn gewicht onder controle houden’ aldus onderzoekster Anne Bjerg van de universiteit van Kopenhagen.

Bjerg gaat er van uit dat sommige bacteriën in het spijsverteringsstelsel de eetlust opwekken. De probioticapil bevat alleen ‘vriendelijke bacteriën’ die het hongergevoel net onder controle houden. In de medische wereld bestaat er veel scepsis over probiotica en hun actieve werking.  

Bron: hln.be

Lees ook:‘Probiotica oorzaak van sterfgevallen’
Lees ook:Afvallen zonder hongergevoel
Lees ook:Met keizersnede meer kans op overgewicht
Lees ook:Probiotica kan geen kwaad als je gezond bent
Lees ook:Weinig eten en toch te dik. Hoe kan dat?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>