Minder eten door aantal calorieën op fastfood


Het vermelden van het aantal calorieën op de verpakking van fastfood kan wel degelijk zin hebben. Dat stellen Amerikaanse wetenschappers. Eén op de zes fastfoodliefhebbers gaat er minder door eten.

In New York is het sinds 2008 verplicht om op junkfood het aantal calorieën te vermelden. Onderzoekers ondervroegen ruim 7000 consumenten in 2007 – dus voordat de maatregel van kracht werd – en deden dat twee jaar later bij nog eens 8000 consumenten.

Sommige consumenten blijken door de vermelding van de hoeveelheid calorieën wel degelijk afgeremd te worden in hun vraatzucht. Toch is het effect beperkt, want de gemiddelde inname van van het aantal calorieën in beide jarenwas nagenoeg gelijk gebleven.

Bij 3 ketens, waaronder McDonalds en Kentucky Fried Chicken, nam de calorie-inname af. Maar bij Subway, waar grote porties worden gepromoot, werd flink meer gegeten en gedronken.

In de Verenigde Staten is één op de drie volwassenen en 17% van de kinderen te dik. De onderzoekers denken dat het vermelden van het aantal calorieën een eerste stap kan zijn in het aanpakken van overgewicht.

Bron: nu.nl

Lees ook:Calorieën tellen bij McDonald’s
Lees ook:Calorieën bij je menuutje in New York
Lees ook:Nuttig of? Vermelding calorieën op wijn en bier
Lees ook:Te veel eten tast het geheugen aan
Lees ook:Drankorexia: liever alcohol dan eten

1 Reacties // Reageer

One thought on “Minder eten door aantal calorieën op fastfood

  1. H.D.B. Go

    Dat is dan de situatie in de USA. We willen in Nederland zo graag gids land zijn. Welnu oproep aan de Min.Pres. Mark Rutte:
    Een streep door de overconsumptie maatschappij. Wubo Ockels recentelijk op tv gezien waar hem een interview werd afgenomen. Wel Wubo Ockels op tv recentelijk een reportage gezien over de schadelijke neveneffecten van landbouwgif dat gespoten werd in een sojaveld. Alles gaat dood, volwassenen en kinderen krijgen huiduitslag met voor sommigen (kinderen) een dodelijke afloop,behalve het veld met gemodificeerde sojabonen! Wel vergaar maar één miljoen handtekeningen om ecologisch te boeren. En dan contact opnemen met de Club van Rome.Als academicus met een graad in de Wiskunde en ex-ruimtevaarder zit je in goed gezelschap.

    ” De natuur telt ook mee ” – Naar een duurzaam nationaal inkomen
    Wouter van Dieren – Uitgeverij: Het Spectrum:ISBN 90-274-4598-2

    De grenzen aan de groei zijn,zonder dat wij het beseffen,bereikt. Het signaleringssysteem dat ons had moeten waarschuwen,vertoont feilen.Onze samenleving vertrouwt te veel op economische indicatoren die vertekende informatie verschaffen:zo wordt de aantasting van het milieu niet of onvoldoende doorberekend in het nationaal inkomen.

    Dit rapport tracht de noodzakelijke correcties aan te brengen. Sinds het eerste Rapport aan de Club van Rome (1972) hebben economen er al op gewezen dat onze toekomst in gevaar komt indien we de uitputting van de natuurlijke hulpbronnen niet gaan waarderen als een verliespost,maar het ‘gebruik’ blijven boeken onder groei en inkomen.

    Er zijn betere indicatoren nodig die duurzame ontwikkeling – hét antwoord op de paradox van economische groei(=achteruitgang) – meten en verwerken in de nationale rekeningen. In dit boek vind de lezer de noodzakelijke aanbevelingen.

    ” De natuur telt ook mee “,samengesteld ddor een twintigtal vooraanstaande milieu-economen,is vooral bedoeld voor de niet-vakman die het debat wilt blijven volgen.

    Redactie: Wouter van Dieren,directeur van het Instituut voor Milieu-en Systeemanalyse (IMSA) te Amnsterdam en lid van de Club van Rome.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>