Calorieën tellen bij McDonald’s

In New York doen ze het al een aantal maanden: fastfoodketens vermelden de calorieën van hun gerechten op de borden, naast de prijs. De PvdA ziet dat ook in Nederland wel zitten. 

McDonald’s en Burger King, broodjeszaak Subway en koffieketen Starbucks vermelden sinds deze zomer op de borden het aantal calorieën dat hun gerechten bevatten.

De PvdA denkt dat dit een belangrijke maatregel is die kan bijdragen aan de afname van het overgewicht.

Minister Klink is bezig met zijn nota over overgewicht en wil tot die verschijnt niet reageren. CDA-Tweede Kamerlid Sabine Uitslag heeft laten weten dat ze het op zich een goed idee vindt, maar waarschuwt er wel voor dat we straks niet continu calorieën aan het tellen zijn. ‘Eten moet wel leuk blijven’, zegt ze in Dagblad De Pers.

Naturlijk moet eten leuk blijven. Je hoeft ook niet van alles wat je eet het aantal calorieën bij te houden. Maar ik denk dat het heel verfrissend kan werken als je naar McDonalds gaat en ziet dat je met een Big Mac, een grote friet met saus en een cola even een kleine 1.200 calorieën naar binnen aan het werken bent.

Dat is voor vrouwen iets meer dan de helft van wat zij gemiddeld op een dag zou moeten eten, voor de gemiddelde man is het ongeveer de helft. 

Ik hoop dat mensen daardoor McDonald’s niet de rug toekeren, maar zich wel realiseren dat je er niet dagelijks moet eten. En als je er een keer wilt gaan eten, neem dan zo’n menu op zijn minst als hoofdgerecht, en niet als lunch of tussendoortje! Van mij mogen die calorieën er best bij!

Lees ook:Calorieën bij je menuutje in New York
Lees ook:Minder eten door aantal calorieën op fastfood
Lees ook:Voedsel met “de gele M” is lekkerder
Lees ook:Nuttig of? Vermelding calorieën op wijn en bier
Lees ook:‘Verbod op McDonald’s in strijd tegen diabetes’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>