Agressieve verkooppraktijk afslankproducten

De Consumentenautoriteit waarschuwt consumenten voor de verkooppraktijken van Remonyl afslankproducten. Zij heeft via haar loket ConsuWijzer meldingen ontvangen dat consumenten na de bestelling van een ‘gratis proefpakket’ vastzaten aan betaalde vervolgzendingen die zij vrijwel niet kunnen opzeggen. Het bedrijf achter het product is slecht bereikbaar.

De afslankproducten van Remonyl worden aangeboden via de website remonyl.nl maar ook via banners op sociale netwerksites als Facebook en andere kanalen. Consumenten worden opgeroepen om een zogenaamd ‘gratis’ proefpakket te bestellen, waarvoor zij wel €3,50 verzendkosten moeten betalen.

Vervolgens blijken zij vast te zitten aan betaalde vervolgzendingen: zij ontvangen maandelijks een pakket afslankproducten voor 35 euro. Het blijkt erg moeilijk om hiervan af te komen, omdat het bedrijf slecht bereikbaar is voor opzeggingen. Ook kwamen er meldingen dat het bedrijf een incassobureau inzette om de abonnementskosten te innen.

Om verdere consumentenschade te voorkomen waarschuwt de Consumentenautoriteit consumenten voor deze praktijk. Consumenten kunnen hun klachten melden bij ConsuWijzer.

Bron: Consumentenautoriteit

 

Lees ook:Hilarisch: meldpunt voor kapotte vibrators
Lees ook:Harde werkers beloond met ‘opblaaspoppen’
Lees ook:NVWA: neem geen voedingssupplement met DMAA
Lees ook:U2 zorgt voor onbereikbare huisartsenpost
Lees ook:Bierfabrikant waarschuwt voor alcoholmisbruik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>