U2 zorgt voor onbereikbare huisartsenpost

Dat het charisma en de kracht van Bono, zanger van U2, verstrekkend is, dat wist ik al lang. Maar dat hij het voor elkaar heeft gekregen dat vrijwel alle 0900- en 0800-servicenummers in Nederland zaterdag urenlang slecht bereikbaar waren, dat kon zelfs ik niet bevroeden.

In juli treedt de Ierse band twee dagen op in de Amsterdam Arena. Afgelopen zaterdag startte de voorverkoop van die concerten. En dat leidde tot zo’n intensief telefoonverkeer dat veel 0800 en 0900-nummers nauwelijks bereikbaar waren.

In de regio Nijmegen waren de huisartsenposten – die van een 0900-nummer gebruik maken – urenlang niet goed bereikbaar, meldt dagblad De Gelderlander. Volgens Marion Borghuis, directeur van de Centrale Huisartsenpost in Nijmegen, Wijchen en Boxmeer, kwamen circa 7 op de 10 telefoontjes niet door.

Naar schatting gaat het in totaal om zo’n 300 telefoontjes. Voor zover bekend heeft het heen ernstige gevolgen gehad voor de patiënten. Ook landelijke servicenummers die met het kengetal 0800 en 0900 beginnen, waren urenlang slecht bereikbaar.

KPN heeft geen idee hoe dit heeft kunnen gebeuren en stelt een onderzoek in.

Overigens heb ik niet aan de overlast bijgedragen. ik bevond met niet onder de bellers, maar onder de internetters. Helaas zonder succes: ik heb geen kaartjes weten te bemachtigen…

Lees ook:Huisarts neemt telefoon niet op
Lees ook:´Patiënten gaan te snel naar huisartsenpost´
Lees ook:Het regent klachten bij meldpunt cardiologie
Lees ook:‘Eigen bijdrage voor bezoek huisartsenpost’
Lees ook:Betalen voor de huisarts in het weekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>