Een op drie volwassenen heeft hoge bloeddruk

Wereldwijd heeft 1 op de 3 volwassenen een te hoge bloeddruk. Dat blijkt uit cijfers die de Wereldgezondheidsorganisatie WHO bekend heeft gemaakt. Hoge bloeddruk is verantwoordelijk voor de helft van alle sterfgevallen aan hart- en vaatziekten. Een op de 10 volwassenen heeft diabetes.

Vooral in de lage- en middeninkomen-landen neemt het aantal mensen met hoge bloeddruk schrikbarend toe. In sommige Afrikaanse landen heeft bijna de helft van de volwassen bevolking een te hoge bloeddruk, aldus Dr Margaret Chan, directeur-generaal van de WHO. In Canada en de Verenigde Staten is dat minder dan 20%.

Het is de eerste keer dat de wereldgezondheidsorganisatie cijfers publiceert van het aantal mannen en vrouwen met een hoge bloeddruk en verhoogde bloedsuikerspiegels in 194 landen.

In de welvarende landen is het percentage volwassenen met te hoge bloeddruk gedaald dankzij effectieve, goedkope medicijnen, maar in Afrika blijft de kwaal vaak onbehandeld.

Een ander belangrijk gezondheidsprobleem is obesitas. Wereldwijd is het aantal gevallen van obesitas verdubbeld. De meeste dikke mensen wonen in de Verenigde Staten (26% van de volwassenen), de minste in Zuid-Oost Azië (3%).

In alle delen van de wereld hebben vrouwen vaker ernstig overgewicht; daardoor lopen zij een groter risico op diabetes, hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker.

Bron: WHO

Lees ook:Diabetes op de loer voor vrouw met hoge bloeddruk
Lees ook:Forse toename van obesitas
Lees ook:Relatief weinig Nederlanders met ernstig overgewicht
Lees ook:Wereldwijde hartinfarct dreigt
Lees ook:Appel- of peerfiguur maakt voor het hart niet uit

1 Reacties // Reageer

One thought on “Een op drie volwassenen heeft hoge bloeddruk

 1. klaziena waerts

  Verlaag uw bloeddruk en/of uw te hoge cholesterol en als u nu nog gezond bent, verlaag het risico aanzienlijk door NU GEZONDE CHOCOLA te eten.

  Kijk voor meer informatie op http://gezondechocola.nl/wat-is-xocai/

  Bestel nu met tijdelijke korting van 20% uw probeerpakket!

  Met een gezonde groet,

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>