Wat mag je eten als je zwanger bent?

Zwanger zijn ervaren de meeste vrouwen als een feest. Negen maanden lang kun je gewoon lekker eten, want dik worden doe je sowieso. Onder het mom van ‘ik eet voor twee’ wordt er een hoop weggestouwd. Maar er zijn ook dingen die je juis wel en die je juist niet mag eten. Ik weet nog goed dat ik zelf zwanger was en dacht: “negen maanden lang geen sushi, geen filet americain en geen prosecco, wat erg”. Wat je wel en niet mag eten, is nu netjes gebundeld in een nieuw kook- en lifestyleboek voor de zwangere vrouw te weten ‘Een broodje in de oven’. Bestonden er tot op heden vooral informatieve (op)voedingsboeken voor de zwangere vrouw, dit kookboek bevat lekkere en gemakkelijk te bereiden gerechten, die perfect passen in een ‘zwanger dieet’. Niet door te zeggen wat je níet mag eten, maar juist door te zeggen wat wél mag.

Amper 3 maanden zwanger en de supermarkt leek wel een mijnenveld. Gerookte zalm … BAM … filet Americain …BAM… die heerlijke Roquefort … BAM … carpaccio …BAM… Zo blij als ik was met het kindje in mijn buik, zo onzeker stond ik daar met mijn mandje in de hand. Oké, dat ik de komende maanden zonder mijn glaasje Chardonnay moest doorkomen, dat wist ik. Maar mocht ik dan ook helemaal niks meer eten wat ik lekker vond?

Jawel….
Met Een broodje in de oven laat Tamara Weide zien wat je tijdens je zwangerschap allemaal voor heerlijke gerechten kunt maken, met ingrediënten die je allemaal mag hebben. Het boek begint met een handig overzicht van de belangrijkste voedingsstoffen voor de zwangere vrouw en haar ongeboren kind. Zo zie je niet alleen wat deze stoffen doen in het lichaam, maar ook in welke producten en in welke recepten uit het boek ze zitten.

Ook Tamara deed haar best om stoer, gezellig, stijlvol en vooral ongecompliceerd zwanger te zijn. ‘Ondanks alle hormonen die door je lijf gieren en de verschillende mood-swings die daarbij horen. Het is af en toe best moeilijk om je met dikke buik en opgezwollen voeten sexy te voelen. En bovendien, soms héb je gewoon zin om ongegeneerd te zondigen, in plaats van keurig in een gezonde salade te prikken.’
De hoofdstukken van het boek zijn daarom met een goede dosis humor ingedeeld naar het humeur van de zwangere vrouw, zodat zowel haar omgeving als mom-to-be zich er zeker in zal herkennen. Dit alles prachtig vormgegeven in retrosferen, met een knipoog naar die huiselijke jaren ‘50.

Een broodje in de oven wordt in eigen beheer uitgegeven en is vanaf 14 december beschikbaar. Het kan nu al worden besteld via de webshop www.eenbroodjeindeoven.nl. Prijs: € 19,95

Lees ook:Rechter in de war over zwangerschap
Lees ook:Man vijf maanden zwanger
Lees ook:Zwangere ‘man’ bij Oprah
Lees ook:Is Nederland uitgesonjabakkerd?
Lees ook:15-jarig meisje schrijft boek over anorexia

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>