Ja, je leest het goed. Onderzoekers hebben een paarse tomaat ontwikkeld die supergezond zou zijn. Maar of een paarse tomaat ook lekker is……(het oog wil ook wat!)
De tomaat is ontwikkeld door Britse en Wageningse wetenschappers. Volgens hen is de tomaat 2 keer gezonder dat de rode variant en biedt hij bescherming tegen de ontwikkeling van bepaalde vormen van kanker.
Volgens het
onderzoeksinstituut Plant Research International van de Wageningen Universiteit
zijn via genetische modificatie twee genen van het leeuwenbekje aan de tomaat
toegevoegd.
Die genen zijn nodig om
anthocyanen te maken, paarskleurige antioxidanten die ook in zwarte bessen,
aardbeien en cranberries voorkomen.
Deze stof beschermt niet
alleen tegen bepaalde kankersoorten, maar ook tegen hart- en vaatziekten. Ook zouden
anthocyanen ontstekingsremmend zijn. De nieuwe tomaten werkten goed bij muizen
die heel vatbaar zijn voor kanker.
Bron: rtl.nl
Lees ook:Zin in sigaret door tomaat
Lees ook:Iets voor jou? Roze en zwarte hamburgers
Lees ook:Voorkomen antioxidanten kanker of niet?
Lees ook:‘Overdosis antioxidanten veroorzaken kanker’
Lees ook:Gen ontdekt dat ons dik maakt