Mannen meer dan 2,5 ei per week eten hebben 80% meer kans om prostaatkanker te krijgen. Dat beweren Amerikaanse onderzoekers.
De wetenschappers aan de universiteit van Harvard bestudeerden gedurende 14 jaar de eetgewoonten van meer dan 27.000 mannen en ontdekten zo een verband tussen de consumptie van eieren en kanker. Zij denken dat de schade veroorzaakt wordt door choline in eieren, een stof die de cellen helpt functioneren.
Aanleiding voor de studie was een ontdekking vorig jaar dat mannen met niet-agressief groeiende tumoren in de prostaat vaker stierven als zij een dieet volgden rijk aan eieren.
De onderzoekers zagen geen verband tussen het eten van vlees en prostaatkanker. Maar onder de mannen die veel eieren aten, kwamen veel meer kankerdoden voor.
Hoewel meer studies nodig zijn om de resultaten te bevestigen, adviseren artsen mannen om terughoudend te zijn met het eten van eieren
Kankerexperte Sarah Williams: ‘Er is een klein aantal onderzoeken gedaan naar het verband tussen eieren en de ontwikkeling van en sterfte aan prostaatkanker, maar de resultaten resultaten spreken elkaar tegen, dus het is niet duidelijk of er daadwerkelijk een verband is.’
Bron: Daily Mail
Lees ook:‘Frisdrank vergroot kans op prostaatkanker’
Lees ook:Minder kans op prostaatkanker na besnijdenis
Lees ook:‘Veel seks verhoogt risico op prostaatkanker’
Lees ook:Broccoli halveert kans op kanker
Lees ook:Je laten screenen op prostaatkanker, kan je redden
Ik neem aan dat dit een fabeltje is. Als ik de Amerikaanse onderzoekers was, dan zou ik het onderzoek nog maar eens herhalen.