Moslima weigert man als arts

Medisch specialisten luiden de noodklok: de eis dat moslima’s alleen door vrouwelijke artsen kunnen worden geholpen, levert levensbedreigende situaties op, zowel voor arts als patiënt.

„Het loopt de spuigaten uit. Je geloof verschaft je geen voorrechten'', zegt de Utrechtse radioloog Floris Sanders namens de beroepsgroep. ,,In de gezondheidszorg wordt iedereen gelijk behandeld.''

Het vakblad ‘Medisch Contact’ komt deze week met schokkende voorbeelden van acute situaties waarin mannelijke artsen vanwege culturele of religieuze redenen niet hun werk kunnen doen. Soms wordt de arts zelfs fysiek bedreigd door de mannelijke ‘cipiers’ die met de gesluierde dames naar het ziekenhuis komen.

Ook komt het voor dat specialisten worden gedwongen om vervoer te regelen naar ziekenhuizen, waar wél vrouwelijke artsen beschikbaar zijn. Dit leidt tot situaties waarin de levens van de moslima's en hun ongeboren kinderen op het spel worden gezet, meldt het Nederlands Dagblad.

Volgens Ben Crul, hoofdredacteur bij Medisch Contact, moet er direct worden ingegrepen: „,,Zometeen weigeren patiënten nog een neger, een homo of een Chinees als arts aan het bed. De discriminatie van mannelijke artsen moet stoppen. We moeten heel duidelijk zijn: wij doen hier niet aan mee, anders vallen er nog doden.''

De PvdA zal in de Kamer de situatie aan de orde stellen. ,,Die mannen brengen de levens van hun vrouwen in gevaar'', vindt Kamerlid Khadija Arib. ,,Ik wil onderzoeken of we ze strafrechtelijk kunnen aanpakken.''

Bron: telegraaf.nl 

Lees ook:Moslima mag man als arts weigeren
Lees ook:‘Arts mag voorkeur mannelijke of vrouwelijke arts negeren’
Lees ook:Vrouwelijke arts veel beter
Lees ook:‘Weigering hulp van mannelijke arts strafbaar’
Lees ook:Weigeren van arts in acute gevallen kost geld

25 Reacties // Reageer

25 thoughts on “Moslima weigert man als arts

  1. Jos Gök

    Gewoon belachelijk! Op deze manier gaan wij terug naar de Middeleeuw! Kleed erover heen en alleen voelen dus niet kijken… Het geloof heeft niets te maken met levens redden. De moslima’s die hier wonen moeten zich aanpassen aan onze levenswijze en niet andersom! zo niet, ga terug naar eigen land! Simpel en doeltreffend.

      /   Reply  / 
  2. Diana

    Inderdaad gewoon belachelijk, ga volledig akkoord met Jos Gök. De fanatieke islamieten nemen nooit verantwoordelijkheid voor hun daden op en leggen altijd de schuld bij een ander, in hun geval is het steeds Allah -> “het is de wil van Allah”. Hoelang gaan wij dit achterlijk gedrag en het opleggen van hun wil in deze en andere materie in het Westen nog tolereren ?

      /   Reply  / 
  3. jessica

    kunnen jullie nu niet ophouden met haatdragend te doen tegenover de islam, en als een vrouw nu wil dat een vrouw haar behandelt is dat dan niet haar volste recht,die mannelijke dokters vrezen enkel voor hun loon en niet anders.
    ik wil persoonlijk ook geen man,en dan????

    wie zijn jullie om te zeggen dat dat niet kan?????

    ik schaam mij om een belg te zijn,en wat betreft “ga terug naar hun eigen land”.

    ik ben een bekeerde moslim,wat moet ik dan doen????

    DIT IS MIJN LAND!!!

    vuile rasisten!
    jullie zijn niks waard!!!!

      /   Reply  / 
  4. Sonja

    Als de mogelijkheid er is om voor een vrouwelijke arts te kiezen, dan heb je het recht daarom te vragen vind ik. Maar waar het hier volgens mij om gaat is dat er ook in levensbedreigende situaties een vrouwelijke arts geeist wordt. En dan meestal nog door de man ook. En op zo´n moment vraag ik me af: wat wil je nou? Dat het leven van je vrouw gered wordt of niet? Die keuze lijkt me toch heel duidelijk.
    Bovendien ben ik het eens met het gelijkheidsbeginsel dat artsen (en wij allemaal in ditg land) aanhangen, namelijk dat iedereen gelijk is, man of vrouw, moslim of christen.
    Als moslims niet gediscrimineerd willen worden, moeten ze dat zelf ook niet doen door een mannelijk arts te weigeren….

      /   Reply  / 
  5. Mohamed

    Ik ben het echt beu hoe racisten proberen de Islam aan te vallen. Ze hebben nog altijd het recht om te kiezen tussen een mannelijke of vrouwlijke arts.Wat gaat jullie dat aan of dat al dan niet verantwoordelijk is. Ga liever ruzie maken over de luchtvervuiling of over het gebruik van fossiele brandstoffen. i.v.p over dingens te kibbelen die niet jouw zaken zijn.

      /   Reply  / 
  6. Sonja

    Hoezo zijn het niet onze zaken? Als ik arts ben in een ziekenhuis en graag een patiënte wil helpen, maar dat niet mag omdat ik man ben….Dan is dat toch wel degelijk mijn zaak? Of moet ik die patiënte dan gewoon dood laten gaan?

    Bovendien, we leven volgens mij in een SAMENleving. We zullen dus samen, met elkaar, moeten leven. We hebben dus wel degelijk met elkaar te maken. Of we dat leuk vinden of niet!

      /   Reply  / 
  7. roel

    De ware aard en haat tegen anders denkenden begint naar buiten te komen.Ik vraag my af hoe ver men zyn domheid kan dryven.
    langzaam maar ontstellende zekerheid komt de islam ons in onze verworven vryheden bedreigen.Mogen wy die prutsers laten begaan.

      /   Reply  / 
  8. Verbazing

    Nou moet het niet gekker worden in dit land. Nederland is een SAMENleving. Voorop gesteld, de ‘zich in Nederland aangepaste’ moslims en moslima’s buiten beschouwing gelaten. Je kunt vragen om een vrouwelijke arts, niet eisen, een second opinion kun je eisen. In Turkije zijn er hoofdzakelijk mannelijke artsen. Daar wordt niet geeist om een vrouwelijke arts. Er wordt gewoon geprobeerd tot hoever ze kunnen gaan. Ik kan in Turkije ook niet leven zoals ik in Nederland doe, je past je gewoon aan. Bevalt je dit niet, dan zoek je een ander land.

    Als er door toedoen van de mannelijke ‘cipiers’ iets gebeurd met de zieken of ongeboren kinderen, moeten ze niet bij de arts aankloppen. Eigen verantwoordelijkheid. Met spoed een ambulance regelen omdat er in een ander ziekenhuis wel een vrouwelijke arts is?? Kosten verhalen op het gezin in kwestie. Wees blij dat er een arts voorhanden is!!

      /   Reply  / 
  9. Ad

    De hele Islam moet terug naar waar het vandaan komt, omdat het zich blijkbaar niet kan aanpassen in een andere cultuur. Dat geldt ook voor Jessica. Of je nu Belgische moslim bent of niet
    Als buitenlanders of moslims op wat voor manier dan ook zich niet kunnen aanpassen aan onze cultuur moeten ze zonder pardon het land uit worden gezet. ZIJ hebben GEEN RESPECT voor ons en ons land en tonen alleen maar ARROGANTIE. Zij discrimineren ons, niet andersom!

    Het wordt hier hoe langer hoe gekker…. te belachelijk voor woorden gewoon!

      /   Reply  / 
  10. Ad

    “Wij komen hier het land overnemen”
    is een vaak gebruikte opmerking richting autochtone Nederlanders als het ze weer eens niet zint.

    Meer uitleg is niet nodig, denk ik…

    En dan die struisvogels in Den Haag…

      /   Reply  / 
  11. Eddie

    het zou de moslims die hier reageren sieren een keer(for once in your life)zelfreflectie te tonen en te begrijpen dat dit echt niet kan. Inhoudloze argumenten en namen horen we al jaren (schaamteloos gewoon).

      /   Reply  / 
  12. Linda

    We leven hier in Nederland. Niet in een Arabisch land. Ik hoop echt dat zulke belachelijke dingen hard worden aangepakt! Dit gaat echt de verkeerde kant op. Ik sta soms echt versteld! Als ik naar een ander land ga, dan pas ik me altijd netjes aan. En dat lukt blijkbaar bij vele mensen niet. Ik snap dan ook niet wat je hier hebt te zoeken in een westers land. Echt ongelooflijk.

      /   Reply  / 
  13. sonia ranson

    ik vind het al ver gekomen dat wij ons moeten aanpassen !Er word met ons gewoon gelachen,durf je al eens iets te zeggen heb je meteen een organisatie op je nek !

      /   Reply  / 
  14. Elisa

    Rustig maar, Jessica. Niemand verplicht u terug te gaan naar uw eigen land. Waarom ben je trouwens beschaamd om Belgische of moslim te zijn.
    Ma ge moet wel begrijpen dat voor autochtone Nederlanders, net zoals belgen of eender wie eht moeilijk te aanvaarden is dat moslims wél zo’n belachelijke eisen stellen, terwijl dat Nederlanders deze privileges niet krijgen, gewoon vanwege hun godsdienst en hun redicule belangen.
    Wrm zouden moslims anders behandelt moetn worden? Zij komen hier, trouw vasthoudend aan hun Middeleeuwse waarden en normen en wij moeten dat maar allemaal slikken? Wrm word er drama gemaakt als ergens geen hoofddoeken toegelaten zijn, terwijl ze zelfs in moslimlanden op de meeste plaatsen verboden zijn? Onze cultuur word absoluut niet aanvaard in de landen waar moslims wonen, wij zouden er zelfs voor in het gevang gesmeten of met stenen bekogeld worden.
    Ik zeg niet dat jullie het recht niet hebben op een vrouwelijke dokter, maar drijf het toch niet zo ver dat je eigen leven, dat van je vrouw of kind erdoor in gevaar komt!
    Dan zeg ik wel: doe normaal of ga terug naar je land. Vergeet niet dat dit een westers land is en dat jullie maar al te blij mogen zijn dat jullie hier mogen wonen. Verkloot het dan niet door zo’n belachelijk gedrag!

      /   Reply  / 
  15. jacques

    als moslims hier niet willen behandeld worden door gewone arts , dat ze dan terug keren waar er wel zijn. dat ze blij zijn dat islamieten geholpen worden. net zoals die indiase halve garen die een stier met turberculose in hun heiligdom winden houden en niet mocht geslacht worden , wat wettelijk voorzien is.ze zijn nog maar met een hand vol en ze willen al de wetten aanpassen zoals zij het zien. dat ze eerst eens leren overeenkomen en geen oorlog meer voeren onder elkaar.als er nog wat bijkomen zullen ze hier ook wel beginnen hun h e i l i g e oorlog te voeren
    van mij mogen ze van de eerst tot de laatst terugzenden naar afzender

      /   Reply  / 
  16. jacques

    het is niet wij die racisten zijn maar islamieten . wie moord er voordurend elkaar en anderen uit . wij mogen eigenlijk wettelijk al niet meer zeggen dat we tegen islamieten en konsoorten zijn ,maar islamieten mogen wel openlijk tegen ons zijn en zelfs zegeen van ons uit te roeien en te vermoorden en te dreigen met aanslagen . bekijk maar eens de slogens van de betoging in LONDEN . EN HET ERGST IS DAN NOG DAT DE PERS ZE NIET MOCHT PUBLICEREN OM DE VREDE TE BEWAREN. als wij in BELGIE zeggen dat we tegen vreemdelingen zijn worden we al veroordeeld. zie vl blok

      /   Reply  / 
  17. Ad

    Het wordt tijd dat de autochtone bevolking zich eens gaat organiseren en massaal laat weten hoe WIJ ons gediscrimineerd en geterroriseerd voelen. Die slapjanussen hier in de politiek maken het alleen maar erger.

    Ik wist dat niet van die slogans die de pers niet mocht publiceren…net als er hier weer voor de zoveelste keer een stelletje marokkanen weer wat uitgevreten(dit is eigenlijk ook een verzachtend woord, lees dus iemand mishandeld, overvallen) hebben. Dat proberen ze ook telkens angstvallig verborgen te houden!

      /   Reply  / 
  18. Ad

    Ik heb zelf nog een persoonlijk voorbeeld.
    Ik ben een keer van mijn fiets gereden door een “politieke” turk. Hij weigerde zijn verzekering in te schakelen, probeerde mij samen met een andere turk te intimideren.
    Ik heb hier een stukje over naar de krant gestuurd, werd uitgenodigd voor een gesprekje om vervolgens meegedeeld te krijgen dat het NIET zou worden GEPLUBICEERD. Als het hier een autochtoon had betroffen was het er zo in gekomen.
    Nu zit dit stuk tuig hier inmiddels als wethouder in de gemeenteraad. Tussen veelal ander politiek tuig zullen we maar zeggen…

      /   Reply  / 
  19. mohamed

    tis niet omdat jullie geen geloof meer hebben dat je je met die van ons moet gaan bemoeien en van het naar je eigen land gaan.
    dat moet je maar eens voor men gezicht zeggen je zal direct anders denken. En nog iets jullie kijken alleen naar de slechten kant van weinigen. Probeer eens ook de goede kant te zien. En ik zie duidelijk dat jullie bang zijn voor de islam. wij komen toch ook niet zeggen van draag geen minirok of doe dit of dat so mind your own buisines.
    Dit is niet gericht aan iedereen.

      /   Reply  / 
  20. yvan

    Jessica ik ben ook n Belg.
    Ik heb in Brussel gewerkt en kheb geen problemen met moslims dat hier in België wonen.
    Maar ze moeten zich wel aanpassen aan onze wetten en talen en niet omgekeerd.
    Dit is België niet Marokko 2 of Turkije 2
    Ze mogen ons uitschelden tot en met.
    Ik zeg 1 woord terug en ik ben racist.
    In de meeste clubs en zwembaden hebben ze liever niet dat er moslims komen.
    waarom?
    omdat de moslim jongens en mannen de vrouwen en meisjes lastig vallen zelfs sexueel lastigvallen. en dan komen die hun vriendjes erop tegen. Daarna staan ze met een groep die kerel aan het opwachten en slaan ze hem verrot. Ze denken dat ze alles mogen.
    Ze krijgen OCMW geld en een sociale woning.
    en dan nog klagen ze.
    Er is een moslim geweest in België die zei als wij Belgen ons niet konden aanpassen aan hun dat wij moesten verhuizen.
    Verhuizen uit men eigen land voor hun aub serieus overdreven. De meeste die stelen hier en maken ambras.De oudere generatie doet niks die weten dat ze dankbaar zijn dat ze hier kunnen wonen.
    Ik heb verscheidene keren bij zulke mensen langsgeweest en mee gepraat enzo.
    maar de jongere generatie gaat te ver.
    Ik werk en van mijn zuurverdiend geld neemt de staat zoveel geld af voor vanalles wat.ook voor hun te betalen.
    Hoeveel zijn er niet werkloos dat gewoon profiteren en met een mercedes of bmw rijden.
    Noem me een racist maar wie is dan eigenlijk de racist? jj of ik?
    Ik denk eerder jij.
    Want jij kunt mijn gedachtengang over deze zaken niet af.
    Ik neen. Ik kan ermee samen leven als ze onze wetten respecteren en naleven en als ze tenminste gaan werken officieel.
    Iedereen is gelijk.
    dus ze moeten geen speciale voorkeurbehandelingen krijgen.
    de regering laat teveel toe en dat gaat gewoon meer en meer op de belg zijn systeem beginnen te werken.
    nu al is vlaams belang de 2de grootste partij.
    We laten gewoon teveel toe.
    maar op een gegeven moment loopt de emmer over hoor.

      /   Reply  / 
  21. Jojo

    Al dat gekibbel en gezever hier. Laat ik eens mijn mening geven. Het is juist door een geloof dat er zoveel miserie in de wereld is. Van discriminatie tot ter dood veroordeeld “omdat het Allah, God of welke zeveraar het ook is, het wilt”. Of mensen het nu willen begrijpen of niet. En ik heb het NIET alleen over de Islam. Maar over ALLE godsdiensten. En persoonlijk ga ik mijn vrouw niet laten sterven omdat er toevallig geen vrouwelijke arts beschikbaar is. Wat een gezever!

      /   Reply  / 
  22. Ad

    @Jojo
    Er kan mij niet genoeg gezeverd worden over dit onderwerp!!
    Als we niks zeggen denkt de politiek dat we het er allemaal wel mee eens zijn.
    We moeten onze stem juist laten horen en verheffen tegen deze belachelijke(lees dramatische) ontwikkelingen. Voordat we het in de gaten hebben zitten we hier compleet onder de plak van de Islam.
    Nee lekker passief blijven, dat is verstandig….daar worden we wijzer en beter van….

      /   Reply  / 
  23. roel

    De vraag is,hoever kunnen deze op confrontatie uit zynde religieuze zwynen gaan.
    Gaan wy onze vryheden ten grabbel gooien aan deze stompzinnege ezels en ezelinnen.
    Wanneer gaan onze politiekers het gevaar beseffen dat ons en onze kinderen te wachten staat.

      /   Reply  / 
  24. Bert

    om aan te geven hoe gek het kan zijn. het is al weer een paar jaar geleden dat een ambulancebemanning niet bij een man in het mannengedeelte van de moskee mocht komen omdat zij beiden vrouw waren……….
    wil best hun dingen respecteren.. maar hallo in welk land leven wij hier, de cultuur hier is klompen en molens hoor…

      /   Reply  / 
  25. Diana

    Het is inderdaad zo dat de fanatieke Islam van vandaag en vooral de fundamentalistische aanhangers ervan een toestand willen creëren die 5 eeuwen teruggaat en van ons eisen dat wij deze “eerbiedigen”. Elke objectieve reactie van ons wordt door hen aanzien als een racistische uitspraak. Weer zijn wij het, de Westerlingen, die in de fout gaan, weer nemen deze Islamaanhangers geen verantwoordelijkheid op voor hun achterlijke daden en eisen. Wel, moest ik Islamiet zijn dan zou ik niet in een westers land van racisten willen wonen, daarvoor zou ik te veel zelfsrespect hebben, en zou ik teruggaan naar mijn roots om daar een vredig achterlijk leven te leiden. Maar ja : tolerantie, vrije meningsuiting, gelijkheid ts man en vrouw, daarvan heeft men in de Islamlanden weinig kaas gegeten en …….. de sociale voorzieningen voor hun volk zijn ook niet zo denderend. Dus maar in het Westen blijven zeker en het weigeren van een mannelijk arts aanzien als “vrijheid van keuze”, één van hun 1000den drogredenen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>