Lichte stijging MRSA in ziekenhuizen

In Nederlandse ziekenhuizen zijn de afgelopen jaren vaker MRSA-bacteriën aangetroffen. Het gaat om een lichte stijging van deze voor de meeste antibiotica ongevoelige bacterie, zei R. Coutinho, directeur van het Centrum Infectieziektenbestrijding gisteren.

"Maar het is wel verontrustend", vindt Coutinho, omdat het aantal MRSA’s plotseling verder kan stijgen. "Daarom moeten we heel scherp de vinger aan de pols houden." Coutinho baseert zich op het onderzoek dat zijn centrum jaarlijks uitvoert in 25 ziekenhuizen.

Ook in verpleeghuizen komen resistente bacteriën voor, maar daarvan bestaat geen precies beeld. Het laatste onderzoek dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) daar heeft gehouden, dateert van vijf jaar geleden. Volgens Coutinho zou het een goede zaak zijn als de verpleeghuizen nog eens onderzocht zouden worden.

Overigens is de aanwezigheid van bacteriën die ongevoelig zijn voor antibiotica nog heel laag in vergelijking met andere landen.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Eten van kip kan schadelijk zijn voor de gezondheid
Lees ook:Strengere controle hygiëne in ziekenhuizen
Lees ook:RIVM: Rauwe groenten goed wassen of verhitten
Lees ook:Online meldpunt ziekenhuisinfecties van start
Lees ook:Nog geen griepepidemie in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>