Ontwikkeling ziekte van Alzheimer beter te voorspellen

Onderzoekers van het VU medisch centrum hebben, in samenwerking met collega’s van de Technische en wetenschappelijke Universiteit (NTNU) in het NoorseTrondheim, ontdekt dat de activiteit in de entorhinale schors essentieel is bij het verwerken van informatie die bepalend is voor ons oriëntatie- en navigatievermogen. Daardoor kan de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer beter voorspeld worden.

Oriëntatie en navigatie zijn processen die bij patiënten die leiden aan de ziekte van Alzheimer, vaak zijn aangedaan. Uit eerder onderzoek is gebleken dat volumevermindering van dit deel van de hersenen een betrouwbare maat is voor de diagnose.

De nieuwe bevindingen maken het mogelijk om de ziekte van Alzheimer bij patiënten met een Mild Cognitive Impairment (MCI) in een vroeg stadium te voorspellen.

Bron: bijzijn.nl

Lees ook:Alzheimer al heel vroeg simpel te testen
Lees ook:‘Alzheimer is vorm van diabetes’
Lees ook:De ziekte van Alzheimer kun je zien
Lees ook:MRI-scan helpt bij opsporing geheugenstoornissen
Lees ook:Bloedtest moet Alzheimer opsporen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>