MRI-scan helpt bij opsporing geheugenstoornissen

Ook bij mensen met milde geheugenstoornissen kan een MRI-scan volumeverlies van de hersenen aantonen. Dit blijkt uit een onderzoek van Laura van de Pol binnen het Alzheimercentrum VUmc.

Door de MRI-scan kan een indicatie gegeven worden van het risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer. Hoewel de ziekte nog niet te genezen is, kan het verloop met de juiste medicatie wel vertraagd worden. Het stellen van een juiste en vroegtijdige diagnose is belangrijk voor de begeleiding en de behandeling van patiënten.

De ernst van geheugenstoornissen hangt samen met volumeverlies van de hippocampus, een deel van de hersenen dat erg belangrijk is voor het geheugen. Niet alleen bij Alzheimer, maar ook bij andere vormen van dementie treedt volumeverlies van de hippocampus op, blijkt uit het onderzoek van Van de Pol.

Bron: bijzijn.nl 

Lees ook:De ziekte van Alzheimer kun je zien
Lees ook:Genetisch verband gevonden tussen diabetes en Alzheimer
Lees ook:Ontwikkeling ziekte van Alzheimer beter te voorspellen
Lees ook:Bloed voorspelt Alzheimer
Lees ook:‘Alzheimer ontstaat in de lever, niet in de hersenen’

1 Reacties // Reageer

One thought on “MRI-scan helpt bij opsporing geheugenstoornissen

  1. Total Body Scan

    Alzheimer is een vervelende ziekte en wil je graag in een zo vroeg mogelijk stadium opsporen. Bijvoorbeeld door middel van een Total Body Scan. Zo kan men al vroeg beginnen met behandeling waarmee de aandoening kan worden vertraagd in haar ontwikkeling

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>